Αποφασίστηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη»

Εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καλλιθέας για την ενεργειακή αναβάθμιση του πολιτιστικού κέντρου “Μελίνα Μερκούρη”, συνολικού προϋπολογισμού 1.520.000 ευρώ, στην αποψινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πρόκειται για ένα παλαιό βιομηχανικό 2όροφο κτίριο, συνολικού εμβαδού 1380 τ.μ. επί οικοπέδου επιφανείας 3.613,30 τ.μ.. με οικοδομική άδεια του 1994. Κρίθηκε πλέον «επιβεβλημένη η αλλαγή των Η/Μ εγκαταστάσεων, η τροποποίηση των εσωτερικών διαρρυθμίσεων, η κατασκευή υπόγειας δεξαμενής πυρόσβεσης και η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης», επισήμανε στην εισήγηση της η αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Δήμητρα Νάνου. Επιπλέον, σημείωσε ότι οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις αποσκοπούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, την μείωση του κόστους λειτουργίας, τη βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης των χρηστών και την εν γένει βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του συγκροτήματος. Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα με τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη να επισημαίνει ότι το έργο αφορά σε «ένα πυκνοκατοικημένο Δήμο με πολλές ανάγκες και για το λόγο αυτό στηρίζουμε τις δομές που απαιτούνται».

Τέλος σημειώνεται ότι το έργο συγχρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας κατά το ποσό του 1.000.000 ευρώ και για το υπόλοιπο από πόρους του Δήμου ενώ θα δημοπρατηθεί – εκτελεσθεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλλιθέας.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο