Κινητοποίηση συλλόγου εκπαιδευτικών Καλλιθέας Μοσχάτου

Η Δημοτική Αρχή Καλλιθέας θεωρεί ότι τα προνήπια είναι παιδιά ενός «κατώτερου θεού». Αυτό αποδεικνύει με τις ενέργειές της, αφού αρνείται να αποδώσει σε λειτουργία 8 έτοιμες αίθουσες που υπάρχουν, παρά τα όσα διαβεβαίωνε στα μέσα Μαΐου, στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Σχολικής Επιτροπής.

 Αυτό αποδεικνύει με την πλήρη απαξίωση και τον εμπαιγμό εκατοντάδων οικογενειών και των παιδιών τους, που θα μείνουν εκτός του Δημόσιου Νηπιαγωγείου, ενώ έχουν κάνει αίτηση εγγραφής.

Αυτό αποδεικνύει αφού εδώ και 3 χρόνια (από την ψήφιση του Ν. 4521/2018) αδιαφορεί πλήρως στα συνεχή αιτήματα, υπομνήματα, προτάσεις, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, για τη δημιουργία νέων Νηπιαγωγείων και τη φοίτηση όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας 4 έως 6 ετών στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.

Αυτό αποδεικνύει αφού ουδέποτε υλοποίησε την πρόταση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών για ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόταση που κατατέθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019, σε εκδήλωση για την Προσχολική Αγωγή, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι φορείς της πόλης μας, αλλά υπήρξε η ηχηρή απουσία του Δημάρχου.

Φαίνεται ότι για τη Δημοτική Αρχή τα προνήπια της Καλλιθέας έχουν κατώτερη αξία από τις πομπώδεις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τη συμμετοχή σε φιέστες και βραβεύσεις και από τις δωρεές περιπολικών.
Την ίδια στιγμή η Προσχολική Αγωγή και τα προνήπια της πόλης μας αφήνονται στην απαξίωση και την υπονόμευση.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει ΑΜΕΣΑ να θέσει σε πλήρη λειτουργία τις 8 υπάρχουσες αίθουσες και να ικανοποιήσει ΟΛΕΣ τις υπάρχουσες αιτήσεις εγγραφών.

Να εκδώσει χρονοδιάγραμμα για τις υπόλοιπες 11 αίθουσες που έχει ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, η Δημοτική Αρχή της Καλλιθέας φέρει ακέραιη την ευθύνη για την απαξίωση και υπονόμευση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους Συλλόγους και την Ένωση Γονέων, τους φορείς της πόλης μας σε μαζική κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 13:30 το μεσημέρι, μπροστά στο Δημαρχείο. Να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα των παιδιών μας. Για να εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση.

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο