Τάσος Γαϊτάνης: “Χρειάζεται ουσιαστική αλλαγή το παραγωγικό μοντέλο της χώρας”

Για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά την χρηματοδότηση της Ελληνικής Οικονομίας εξαιτίας των επιπτώσεων του κορωνοϊου, τις πρωτοβουλίες του κόμματος και τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων  μίλησε ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στην εκπομπή «Μαζί δεν κάνουμε», στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους δημοσιογράφους Μ. Κούτρα και Ν. Φελέκη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ, αρχικά ανέφερε ότι σήμερα συμπληρώνονται 41 χρόνια, από την ημέρα που υπογράφηκε η Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. “Πρόκειται τόνισε μια ιστορική μέρα και για τη Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι το δικό μας κόμμα σε όλη αυτή την ιστορική του διαδρομή έχει έναν σταθερά ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια έχει ευνοηθεί από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε., παρά τα σκαμπανεβάσματα και τα προβλήματα” συμπλήρωσε.
Σημείωσε οτι σήμερα βρισκόμαστε σε μια καμπή, ενώ οι χθεσινές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ένα γενναίο βήμα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επισήμανε ότι εφόσον ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, η Ελλάδα θα λάβει ένα πολύ υψηλό πακέτο, μέσω Ευρωπαϊκού δανεισμού χωρίς μνημόνιο, ενώ σχολίασε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα, για να διαμορφώσει ένα καλύτερο μέλλον. Για να γίνει αυτό υπογράμμισε, θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου. “Δεν θέλουμε πρακτικές του παρελθόντος. Θέλουμε να δούμε τη χώρα μας υπό ένα νέο πρίσμα, να βοηθήσουμε την οικονομία μας να βασιστεί στα πλεονεκτήματά της”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι σαν κόμμα, η ΝΔ είναι θετική στο μετασχηματισμό του κράτους, μακριά από παλιές πρακτικές.
Σε σχέση με το κόμμα τόνισε ότι συνεχίζει τη δική του πορεία, που είναι αφενός μεν να στηρίζει τις κυβερνητικές πολιτικές και αφετέρου να ανοίγει νέες ατζέντες. Ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ και ενδεικτικά μίλησε για τον τηλεμαραθώνιο που έγινε διαδικτυακά για την ενίσχυση της Φλόγας. Σημείωσε λέγοντας οτι είμαστε πρωτοπόροι σε μια σειρά ζητημάτων, στο το ανοίξουμε πολιτικές ατζέντες, να μεταφέρουμε στην κυβέρνηση τις αγωνίες του κόσμου και να εξηγήσουμε στα μέλη μας τις κυβερνητικές πολιτικές. Η κυβέρνηση ακούει την κοινωνία και πρώτος το κάνει αυτό ο πρωθυπουργός.
Τέλος,  για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων επισήμανε οτι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών, αφού διαχειρίστηκε με επιτυχία δύο σημαντικές κρίσεις. Δεν πανηγυρίζουμε για τις δημοσκοπήσεις, είπε. Αυξάνουν τις ευθύνες μας. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει με τις προτάσεις του, που είναι ανεπαρκείς, να πιάσει τον παλμό της κοινωνίας. Καταλήγοντας υπογράμμισε οτι εφαρμόζουμε μια πολιτική που σκοπό έχει να ενώσει τους πολίτες και όχι να τους διχάσει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο