Πρόνοια και για την επόμενη μέρα στην Καλλιθέα, ζητάει ο Τρύφων Μπουγάς

«Η Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα, ήταν η μόνη που στην εκκίνηση αυτής της υγειονομικής κρίσης του φονικού κορωνοϊού , έκανε έκκληση, προκειμένου να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς δεν εισακούστηκε, αφού τα συμπλέγματα ορισμένων και κυρίως των υπολοίπων παρατάξεων, προφανώς είναι πάνω από την ζωή του πολίτη στην Καλλιθέα.

Όταν κάναμε την πρόταση μας για σύγκληση ΔΣ, κάποιοι έκαναν τους Κινέζους, όπως ακριβώς το έπραξε και η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας που απέκρυψε για έναν μήνα το μέγεθος της καταστροφής, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ανθρωπότητα. Όσο για κάποιους γιατρούς της που μίλησαν εγκαίρως, τους ψάχνουν όλοι, αλλά δε νομίζουμε πως θα τους βρουν ποτέ. Αν οι κομμουνιστές της Κίνας δεν τους έχουν… αυτοκτονήσει, θα τους έχουν σε στρατόπεδο συμμόρφωσης…
Ακριβώς επειδή η παράταξή μας, είχε εικόνα της υγειονομικής καταστροφής που θα ερχόταν, αλλά και της οικονομικής που θα ακολουθήσει, έχει ήδη έτοιμες προτάσεις να καταθέσει. Όχι μόνον για το παρών που είναι εξαιρετικά δύσκολο για όλους τους Καλλιθεάτες, αλλά και για το μετά που αναμένεται ζοφερό.
Για να μην επαναλαμβανομαστε πιο κάτω, να ξεκαθαρίσουμε πως τα μέτρα που προτείνουμε για την ανακούφιση του Έλληνα δημότη της Καλλιθέας, πρέπει να είναι οριζόντια και χωρίς διακρίσεις.

Όταν θα τελειώσει ο ιός όλοι θα ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Όσοι έχουν κλείσει τώρα τις επιχειρήσεις, θα είναι οικονομικά επαρκείς; Θα πιάσουν δουλειά αυτοί που έχασαν τώρα την εργασία τους, άμεσα; Οπότε τα μέτρα πρέπει να ισχύσουν για κάθε δημότη.

Οι προτάσεις μας:

Άμεση ενεργοποίηση των καζανιών του ΠΕΝ που είχαν δημιουργηθεί επί Επταετίας για περίπτωση κρίσεων. Η δυνατότητα τους για παραγωγή 10.000 μερίδων φαγητού ημερησίως είχε σχεδιαστεί ακριβώς για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων όπως η σημερινή. Η σίτιση θα αφορά όχι μόνο τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και τους ανέργους και οικογένειες που θα βρεθούν σε άσχημη οικονομική θέση.
Κατάργηση των δημοτικών τελών όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και για όλους τους δημότες Καλλιθέας ανεξαιρέτως.
Μεριμνά για τις ευπαθείς ομάδες, ανέργους , χρήστες και χρήστες ναρκωτικών ώστε να μοιραστούν σε αυτούς τα απαραίτητα είδη υγιεινής και προστασίας, δωρεάν με ευθύνη διανομής τους από τον Δήμο.

Λειτουργία δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης για όλους τους δημότες της περιοχής. Σε αυτή την κρίση που δεν θα τελειώσει μόλις βγούμε από τα σπίτια, αλλά θα κρατήσει πολύ, κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος.

Άμεση ενεργοποίηση υπαλλήλων του Δήμου, αλλά και εθελοντών προκειμένου να προμηθεύουν φάρμακα και τρόφιμα, ειδικά όσους δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι.

Να οργανωθεί άμεσα η εντατική απολύμανση κεντρικών δρόμων και μεγάλων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Άμεση παύση της λειτουργίας του Κέντρου Ένταξης μεταναστών. Δεν μπορεί οι Έλληνες να είναι κλεισμένοι στα σπίτια και αυτοί να βολταρουν ανενόχλητοι. Καμιά επιβάρυνση του Δήμου για εγκατάσταση περισσότερων στον Δήμο μας .

Η άμεση ενεργοποίηση του Δήμου ώστε να μην παρουσιαστούν φαινόμενα διακοπών παροχής ρεύματος και νερού σε συννενόηση με τις ΔΕΚΟ, σε δημότες μας.
Μέριμνα και γενναία μπόνους στους ήρωες εργαζόμενους του Δήμου που χωρίς να είναι επαρκώς προστατευμένοι, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό θα πρέπει να προμηθευτούν κατάλληλα γάντια και μάσκες. Επιβεβλημένη η πρόσληψη νέου προσωπικού προκειμένου ο Δήμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συνθηκών.
Ο Δήμος οφείλει να μεριμνήσει και για τα αδέσποτα ζώα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, τοποθετώντας ταΐστρες.

Εμείς κάνουμε τις προτάσεις αυτές για τον δημότη και μόνον χωρίς καμία διάθεση για μικροπολιτική αυτές τις δύσκολες στιγμές, σε αντίθεση με κάποιους που δίνουν ένα πιάτο φαΐ σε συμπολίτες μας και φωτογραφίζονται μαζί τους για να πουλήσουν ανθρωπισμό. Άλλωστε είναι επαγγελματίες σε αυτό το είδος.

Επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για την Καλλιθέα
Μπουγάς Τρύφων»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο