Συνέντευξη τύπου KALLITHEA HALF MARATHON 2019

Σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στον υπέροχο χώρο του Πύργου Βιβλίων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου η Συνέντευξη Τύπου για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας στις 22 Σεπτεμβρίου 2019.
«Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας είναι ένας μοναδικός αγώνας, που σηματοδοτεί την έναρξη της δρομικής σεζόν στην Αθήνα και στόχος μας είναι να καθιερωθεί ως τέτοιος», ήταν το βασικό μήνυμα, που έστειλε ο πρόεδρος της Ο.Ε του Αγώνα και Α’ αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της Συνέντευξης Τύπου.
Στην παρουσίαση του αγώνα στους δημοσιογράφους, ο κ. Δημάκος στάθηκε περισσότερο στην ασφάλεια και την αξιοπιστία του Kallithea Half Marathon αλλά και στο γεγονός ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ένα δυνατό αγωνιστικό τεστ για όσους ετοιμάζονται να τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Η υπεύθυνη επικοινωνίας του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Γαρδίκη, επεσήμανε ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας, που διεξάγεται με τη συνεργασία του ΚΠΙΣΝ. Από τον Αύγουστο του 2016, όταν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, η ενθάρρυνση της άθλησης και η προαγωγή ενός υγιεινού τρόπου ζωής αποτελούν βασικές μας προτεραιότητες. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε μήνα το ΚΠΙΣΝ διοργανώνει πολλές αθλητικές εκδηλώσεις, και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, τόνισε: «Στην Καλλιθέα τρέχουμε γιατί έχουμε δει την πόλη και τη ζωή αλλιώς. Μετά το «Kallithea Run» και το «Kallithea Night Run» έρχεται και ο Ημιμαραθώνιος της Καλλιθέας, που είναι το επιστέγασμα των εκδηλώσεων δρομικού χαρακτήρα. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει και να ζήσει το γεγονός».
Την πρωτοβουλία γι’ αυτόν τον Αγώνα χαιρέτησε και η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Δήμητρα Νάνου, επισημαίνοντας ότι «καλούμαστε όλοι να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, προπονητικών αποδόσεων. Συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία και που μας δίνετε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υποστηρίξουμε έμπρακτα τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Ραντεβού στην Εκκίνηση!!!»
Το Kallithea Half Marathon θα διαθέσει μέρος των εσόδων του για την ενίσχυση του έργου της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «ΕΛΙΖΑ», που σκοπό έχει την προστασία των βρεφών και παιδιών, που κινδυνεύουν να υποστούν ή έχουν υποστεί κακοποίηση ή/και παραμέληση, σε όλη την Ελλάδα.
Η Διοικητική Διευθύντρια του «ΕΛΙΖΑ», Αφροδίτη Στάθη, στην ομιλία της έστειλε παντού το μήνυμα ότι «πρέπει να υψώσουμε δυνατά τη φωνή μας για την προστασία των παιδιών που μας έχουν ανάγκη. Πέρα από την οικονομική ενίσχυση, Νικητής του αγώνα μας θα είναι ένας, τα παιδιά!!!» ενώ επεσήμανε ότι δυστυχώς πολλά περιστατικά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας και πρόκειται για ιστορίες, που πολλές φορές αφορούν τη διπλανή μας πόρτα.
Στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του Αγώνα, δυνατό παρών θα δώσει και ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» με την κορυφαία Ελληνίδα Μαραθωνοδρόμο, Μαρία Πολύζου, η οποία πρωτοστατεί στην προσπάθεια εγγραφής χιλιάδων νέων εθελοντών δοτών του μυελού των οστών με στόχο να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Η κα Πολύζου απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στους δρομείς αλλά και σε όλους όσοι βρεθούν στην εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου της Καλλιθέας να διαθέσουν ένα λεπτό για να γίνουν εθελοντές δότες.
«Είναι μόλις ένα λεπτό. Δίνουμε λίγο σάλιο και στην πραγματικότητα δίνουμε ελπίδα για ζωή. Μέχρι σήμερα 62 άνθρωποι έχουν σωθεί. 62 ανθρώπινες ζωές. Φανταστείτε τι κρύβεται πίσω από κάθε παιδί που νοσηλεύεται, την αγωνία των γονιών του και όλης της οικογένειας. Κάθε χρόνο στη χώρα μας 300 παιδιά βρίσκονται αντιμέτωπα με την ασθένεια. Δεν σας μιλάω επειδή περνάω και εγώ μια προσωπική περιπέτεια αλλά γιατί γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε μέρος σε αυτόν τον μαραθώνιο για να σώσουμε ζωές. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός Μαραθώνιος όλων μας! Θα τρέξουμε λοιπόν στον Ημιμαραθώνιο της Καλλιθέας αλλά και σε αυτόν τον μαραθώνιο με την ελπίδα να χτυπήσει το τηλέφωνό μας και  να μας πουν ότι είμαστε συμβατοί δότες!», τόνισε η κα Πολύζου.
Η καταξιωμένη χορογράφος με διεθνείς σπουδές, Άρτεμις Ιγνατίου, η οποία είναι Πρέσβειρα του αγώνα, επεσήμανε ότι «ο Μαραθώνιος και οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν όνομα και ταυτότητα ελληνική. Ο Μαραθώνιος αντιπροσωπεύει όλες τις αξίες και τα ιδανικά του ολυμπιακού κινήματος, που είναι η ευγενής άμιλλα, το «ευ αγωνίζεσθαι» και η αξία της συμμετοχής με δύναμη ψυχής. Είναι το πιο σημαντικό beactive».
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας εντάσσεται στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του BeActive Hellas, σύνθημα του οποίου είναι να «είμαστε ενεργοί» καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Εκτός από τον Ημιμαραθώνιο (21,1 km) θα διεξαχθούν, επίσης, 5km, σκυταλοδρομία 2×10,5km και 4×5,25km και αγώνας 1km για τα παιδιά (δωρεάν συμμετοχή).
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές συνεχίζονται έως την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 μέσα από το επίσημο site του αγώνα www.kallitheahalf.gr και στα γραφεία του Φιλαθλητικού Συλλόγου στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας καθημερινά 17:00-19:30 έως την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019.

Site: www.kallitheahalf.gr
Facebook: Kallithea Half Marathon
Instagram: kallitheahalfmarathon

Το Γραφείο Τύπου του Kallithea Half Marathon

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο