Εξελέγη το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβολίου Καλλιθέας

Υπεγράφη η Σύμπραξη των παρατάξεων «Η Καλλιθέα Αλλάζει – Δημήτρης Κάρναβος και «Όλα για την Καλλιθέα μας Βάσω Μαργαρίτη»

 Η Δεύτερη θητεία της παράταξης του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου «Η Καλλιθέα Αλλάζει» ξεκίνησε και τυπικά με την 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019.
Τα θέματα συζήτησης ήταν η εκλογή του νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής της Ποιότητας Ζωής.
Πριν από την έναρξη της όλης διαδικασίας,  αναγνώστηκε στο Σώμα κείμενο που υπογράφεται από τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κάρναβο, τους 19 εκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξής του «Η Καλλιθέα Αλλάζει», καθώς και από την Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», κα. Βάσω Μαργαρίτη και τη Δημοτική Σύμβουλο της ίδιας παράταξης, κα Νατάσα Αδαμοπούλου, σύμφωνα με το οποίο ανακοινώνεται η σύμπραξη των δύο Δημοτικών Παρατάξεων για τη νέα τετραετία. Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.kallithea.gr/?p=13479

Στην συνέχεια και σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής της Ποιότητας Ζωής.
Αναλυτικά, για το Δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος,  πρότεινε για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον κ. Γεώργιο Κυριακόπουλο, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση αυτή. Στην συνέχεια, ακολούθησε μυστική ψηφοφορία μεταξύ των σαράντα τεσσάρων παρόντων Δημοτικών Συμβουλών, (απουσίαζε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος), από την οποία ο κ. Κυριακόπουλος έλαβε 30 ψήφους, υπήρξαν 10 άκυρα ψηφοδέλτια, ενώ τέσσερις Δημοτικοί Σύμβουλοι (οι κ.κ. Γιάννης Βακαλόπουλος, Γεώργιος Αντωνακάκης και Παρθένα (Νανά) Ιορδανίδου, από τη Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας» και ο κ. Χρήστος  Ιωαννίδης, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μία Πόλη στο Δρόμο»), απείχαν της ψηφοφορίας.
Για τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοπτική Ζωής» Κώστας Ασκούνης, πρότεινε τον κ. Κώστα Πολυχρονίδη.
Στη μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε, σε σύνολο 40 ψηφισάντων Δημοτικών Συμβούλων, ο κ. Πολυχρονίδης έλαβε 26 ψήφους, 10 ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά και 4 άκυρα.
Για τη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος, πρότεινε για υποψήφια τη Δημοτική Σύμβουλο της παράταξής του Κα Άννα Παπαρούπα, η οποία έπειτα από τη μυστική ψηφοφορία, έλαβε 31 θετικές ψήφους, ενώ 7 ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά και 2 άκυρα, με τους τέσσερις προαναφερόμενους Δημοτικούς Συμβούλους να απέχουν και πάλι,  της ψηφοφορίας.
Έτσι, η σύνθεση του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, έχει ως ακολούθως:
Πρόεδρος: Γεώργιος Κυριακόπουλος.
Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης.
Γραμματέας: Άννα Παπαρούπα.

Στην  Οικονομική Επιτροπή, με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο, εκλέχθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.:
Γεώργιος Αδαμόπουλος, με 22 ψήφους
Παναγιώτης Κοττέας, με 22 ψήφους
Γεώργιος – Σπυρίδων Κουτσογιάννης, με 21 ψήφους
Βασίλειος Παπαχρήστος , με 13 ψήφους
Κωνσταντίνος Ασκούνης, με 13 ψήφους
Ιωάννης Βακαλόπουλος, με 2 ψήφους.
και αναπληρωματικοί:
Ευανθία Βάνα Δαβάκη, με 8 ψήφους
Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, με 8 ψήφους
Κωνσταντίνος Ευσταθίου, με 8 ψήφους
Γεώργιος Καλαμπαλίκης, με  7 ψήφους
Κωνσταντίνος Κοκουλος, με 6 ψήφους
Γεώργιος Μαργωμένος, με  8 ψήφους
Νικόλαος Ηλιάδης, με 8 ψήφους
Γεώργιος Αντωνακάκης, με 1 ψήφο.

Η Οικονομική Επιτροπή θα συμπληρωθεί σύντομα με 2 Αντιδημάρχους τους οποίους θα ορίσει ο Δήμαρχος Καλλιθέας

 Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο, εκλέχθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.:
Ευανθία (Βάνα) Δαβάκη, με 22 ψήφους
Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, με 20 ψήφους
Εμμανουήλ Κωστάκης, με 19 ψήφους
Κωνσταντίνος Ασκούνης, με 13 ψήφους
Αθηνά Εξάρχου, με 12 ψήφους και
Παρθένα (Νανά) Ιορδανίδου, με 3 ψήφους.
και αναπληρωματικοί:
Τζώρτζης  Δελατόλας, με  12 ψήφους
Γεώργιος Αδαμόπουλος, με 10 ψήφους
Δημήτριος Ερμίδης, με 9 ψήφους
Γεώργιος – Σπυρίδων Κουτσογιάννης, με  7 ψήφους
Αννα Παπαρούπα,  με 5 ψήφους
Ανέστης Φωτόπουλος, με 10 ψήφους
Βασίλειος Μπουκουβάλας, με 9 ψήφους
Γεώργιος Αντωνακάκης, με  2 ψήφους.

Τα νέα μέλη ευχαρίστησαν το σώμα για την εκλογή τους, ενώ ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ευχήθηκε σε όλους καλή θητεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο