1,5 εκατομμύριο ευρώ για έργα κυκλοφοριακών παρεμβάσεων πέριξ του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος ανακοίνωσε ότι σύντομα ξεκινάνε έργα ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για έργα κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στην περιοχή γύρω από το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Συγκεκριμένα, στην επιτυχημένη  εκδήλωση που πραγματοποίησε ο δήμος Καλλιθέας στην αίθουσα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου παρουσία πλήθους κατοίκων της περιοχής των Τζιτζιφιών, έγινε καταρχάς η διαπίστωση της καλής λειτουργίας των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων που πραγματοποίησε ο Δήμος μας το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή, ενώ στην συνέχεια παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα των έργων για την ανακατασκευή του οδικού δικτύου πέριξ του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα έργα έχουν ως στόχο την περεταίρω διευκόλυνση της κυκλοφορίας και  περιλαμβάνουν:
Ανακατασκευή της οδού Πεισιστράτου (από Επαμεινώνδα έως Σαχτούρη)
Αρση του αδιεξόδου στην οδό Σαχτούρη.
Ανακατασκευή οδού Ν. Βότση.
Ανακατασκευή οδού Φιλίππων.
Ανακατασκευή οδού Ευριπίδου.
Αρση του αδιεξόδου στην διασταύρωση Δοϊράνης και Ευριπίδου.
Πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Με τα έργα αυτά βελτιώνεται σημαντικά η κυκλοφορία στην περιοχή. Ιδιαίτερα η διάνοιξη της οδού Σαχτούρη, θα προσφέρει αποφασιστικά στην ανακούφιση της περιοχής από τα οδικά φορτία και θα διευκολύνει τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες. Το πρόβλημα όμως δεν λύνεται οριστικά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, μαζί με τους κατοίκους για επιπλέον κυκλοφοριακές παρεμβάσεις. Διεκδικούμε από την Περιφέρεια, την άμεση οδική σύνδεση του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την νέα παραλιακή λεωφόρο ώστε να δοθεί σημαντική διέξοδος».
 Στην εκδήλωση, αναλυτική παρουσίαση του νέου οδικού χάρτη της περιοχής έκανε  ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας κ. Χρυσόστομος Ριζομυλιώτης πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος, ενώ ακολούθησε διάλογος με τους κατοίκους της περιοχής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο