Διαψεύδει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τους «ελέγχους» στην Καλλιθέα! Επιμένει το bloko.gr

Σε επικοινωνία του Katechaki με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διαψεύστηκε η είδηση για «ελέγχους» σε πολίτες χθες στην περιοχή της Καλλιθέας.

«Ήταν μία ομάδα περίπου 40 ατόμων, αντιφασίστες, οι οποίοι πέταξαν τρικάκια και μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν. Δεν έγιναν έλεγχοι και εξακριβώσεις στοιχείων», αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι πηγές του Katechaki ανέφεραν χθες ότι άγνωστα άτομα ζήτησαν ταυτότητες από διερχόμενους πολίτες στην περιοχή της Καλλιθέας και ότι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που ήταν “παρών” απομακρύνθηκε για να μην ελεγχθεί και ο ίδιος.

katechaki.gr

Την ίδια στιγμή με δεύτερο δημοσίευμα του το bloko.gr επιμένει και παρουσιάζει τι είπε ο αστυνομικός που του έγινε απόπειρα ελέγχου στην Καλλιθέα- “Έλα εδώ ρε…”

Σε αξιωματικούς της κρατικής ασφάλειας που ανέλαβαν την σχετική έρευνα κατέθεσε ο αστυνομικός, ο οποίος υποστηρίζει ότι παραλίγο να υποστεί έλεγχο
υπηρεσιακής ταυτότητας από ομάδα ατόμων, που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι ο αστυνομικός φέρεται να κατέθεσε πως κάποια άτομα αποσπάστηκαν από τον κορμό των συγκεντρωμένων και απευθυνόμενοι προς αυτόν του φώναξαν “έλα εδώ ρε”.

Ο αστυνομικός που φοβήθηκε ότι θ’ ακολουθούσε απαίτηση επίδειξης της ταυτότητας του, φρόντισε ν’ απομακρυνθεί τρέχοντας για ν’ αποφύγει πιθανή κακοποίηση του. Τα ίδια είχε πεί και στην ενημέρωση που έκανε λίγα λεπτά μετά το περιστατικό, όταν επικοινώνησε με αξιωματικό στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ για να του αναφέρει.

του Γιώργου Καραϊβάζ 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο