Λάζαρος Λασκαρίδης: «Αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης»

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα, αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Λάζαρο Λασκαρίδη και τα στελέχη της Αλέξανδρο Γιαμάκη, Βούλα Κοσμίδου, Δέσποινα Κουμπενά, Απόστολο Σκαρλέτο και Ειρήνη Τζιλίνη επισκέφτηκε το πρωί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας.
Ξεναγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε επί μακρόν με τον προϊστάμενο Παντελή Νικολαΐδη και τους εργαζόμενους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Από τον Λάζαρο Λασκαρίδη και τα στελέχη της παράταξης έγιναν οι ακόλουθες επισημάνσεις:
-Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας υπερβαίνει σε πνευματική αξία (τίτλοι βιβλίων) αντίστοιχες δημοτικές βιβλιοθήκες
-Το προσωπικό της καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη λειτουργία της αλλά δεν επαρκεί. Χρειάζεται επιπλέον πρόσληψη ή διάθεση τριών ατόμων ώστε να είναι ανοικτή σε πλήρες ωράριο από Δευτέρα μέχρι Σάββατο
-Επιβάλλεται άμεσα η μετεγκατάστασή της σε άλλο μεγαλύτερο χώρο, ώστε ν’ ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες. Κι η διαδικασία αυτή καθυστερεί χαρακτηριστικά.
Και κατέληξαν, τονίζοντας ότι «πρέπει να καταλάβει η σημερινή διοίκηση του Δήμου αλλά και όσοι εμπλέκονται στα δημοτικά δρώμενα ότι –ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία- η πνευματική καλλιέργεια των πολιτών, που επιτυγχάνεται στα μέγιστα με την ενίσχυση της βιβλιοθήκης, δεν αποτελεί απλά υποχρέωση αλλά ανάγκη. Ο Πολιτισμός είναι ανάγκη, κι όχι πολυτέλεια». 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο