Από Καλλιθέα….Βερολίνο…

Στη φυλακή κατέληξε μια 60χρονη από την Καλλιθέα, ιδιοκτήτρια επιπλοποιείου  οκτώ χρόνια μετά την αποστολή τρομοπακέτου στη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Οι Γερμανοί ερευνητές που εξετάζουν επί χρόνια το τρομοπακέτο στη Μέρκελ ανακάλυψαν πριν μερικές εβδομάδες στο βιβλίο ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Το αποτύπωμα στάλθηκε στην Ελλάδα, απ’ όπου είχαν “φύγει” τα πακέτα με τις βόμβες και οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα μέσω διασταύρωσης.

Δεν χρειάστηκε μεγάλη έρευνα καθώς το αποτύπωμα δεν ήταν… ορφανό. Ανήκε σε άτομα που είχε περάσει από τη σήμανση. Όπως αποκαλύφθηκε το αποτύπωμα ανήκε σε μια γυναίκα που είχε συλληφθεί για χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Χωρίς δεύτερη σκέψη οι αστυνομικοί πήγαν στην Καλλιθέα και την συνέλαβαν. Το αποτύπωμα που βρήκαν οι Γερμανοί δεν εντοπίστηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά στο βιβλίο που περιείχε τη βόμβα.

Έτσι η γυναίκα δεν συνδέεται άμεσα με τη βόμβα, ενώ υποστηρίζει ότι στο παρελθόν συμμετείχε σε ομάδες δανεισμού βιβλίων.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα δεν έχουν διαπιστώσει κάποια επαφή της ίδιας ή συγγενικού της προσώπου με άτομα της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” που είχε στείλει το 2010 τα τρομοδέματα σε Μέρκελ, Μπερλουσκόνι και Σαρκοζί. Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται και η 60χρονη παραμένει προφυλακισμένη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο