Aντιφασιστική διαδήλωση στην Καλλιθέα

Μια μαζική και μαχητική αντιφασιστική διαδήλωση ήταν η πρώτη άμεση απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος της Καλλιθέας και των γύρω περιοχών στη θρασύδειλη εμφάνιση ταγμάτος εφόδου της Χρυσής Αυγής το πρωί του Σαββάτου, 11 Νοέμβρη. Οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κύπρου όπου φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν αντιφασιστικό υλικό και στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας, δίνοντας το μήνυμα ότι “ούτε στην Καλλιθέα, ούτε και πουθενά δεν περνάει ο φασισμός”. Για δύο σχεδόν ώρες, στους δρόμους της Καλλιθέας ακούστηκαν δυνατά αντιφασιστικά συνθήματα, συνθήματα αλληλεγγύης στους/στις πρόσφυγες και στους/στις μετανάστες/στριες, συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, συνθήματα υπέρ της αλληλεγγύης των λαών, καθώς επίσης και ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης που γεννάνε τον εθνικισμό και τον φασισμό.

Η μαζική αντιφασιστική διαδήλωση καλέστηκε και στηρίχτηκε από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Καλλιθέας, Μοσχάτου, Ταύρου, από την ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης Μοσχάτου και από το Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας και συμμετείχε πλήθος αγωνιστριών και αγωνιστών.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας, Μοσχάτου, Ταύρου χαιρετίζει όλον αυτό τον κόσμο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για διαδήλωση ενάντια στις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να διεισδύσει στην Καλλιθέα και να την μετατρέψει σε ορμητήριο δολοφονικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου.

Για άλλη μια φορά δηλώνουμε, ότι κάθε προσπάθεια των φασιστών να βρωμίσουν τις γειτονιές μας, με οποιαδήποτε μορφή και οποιοδήποτε σχήμα και πρόφαση κι αν εμφανιστούν, θα τσακιστεί από το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα του λαού της Καλλιθέας – μεταναστών/τριών και ντόπιων.

Με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε  τον αγώνα μας ενάντια στον φασισμό και ενάντια στο σύστημα που τον γεννάει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο