Header AD

Στη φυλακή η 82χρονη για το «σύγχρονο Κωσταλέξι» της Καλλιθέας

«Είδα ένα σκελετό. Τα μαλλιά κουρεμένα ασύμμετρα. Γεμάτη πληγές. Σκασμένα χέρια και δόντια σάπια. Έμεινα... Μούδιασα. Μου είπε: "Δεν είμαι πολύ καλά με χτυπάει η Όλγα. Θέλω να αλλάξω γυναίκα. Να φύγουν αυτοί..."».
Την εικόνα αυτή παρουσίαζε το 2014 η 36χρονη, τότε, Μαρία Παπαδοπούλου, σύμφωνα με την γειτόνισσά της και μάρτυρα στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας Ιωάννα Πλεύρη.
Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την τραγική ιστορία κακοποίησης της ανάπηρης κοπέλας, που κάποιοι την αποκαλούν «σύγχρονο Κωσταλέξι» ολοκληρώθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με το δικαστήριο να επιβάλει κάθειρξη 10 ετών στην 82χρονη σήμερα, Όλγα Μαχατίδου.
Πρόκειται για τη γυναίκα που ήταν επιφορτισμένη με το καθήκον να φροντίζει τη Μαρία Παπαδοπούλου, καθώς εκείνη ήταν ανάπηρη έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει και ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Παράλληλα, το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και έναν συγγενή της Μαρίας που επίσης κατηγορούνταν.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες
Με δάκρυα στα μάτια, η 82χρονη κατηγορουμένη στην απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες που τις αποδίδονται, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε ποιο χάλι ήταν; Φώναξα τόσες φορές ασθενοφόρο. Εγώ προσπάθησα σε όλα τα νοσοκομεία. Πήγα να καθαρίσουμε τις πληγές και μας την έδιναν πίσω. Σε τι κακή κατάσταση βρέθηκε; Είχα τον καρκίνο και δυο εβδομάδες την άφησα. Πλήρωσα το κρεβάτι καινούργιο, δυο τέντες την πρόσεχα. Έπαιρνα σεντόνια και φάρμακα. Ότι ήθελε από φαγητό έπαιρνα..».
Οι ισχυρισμοί της όμως αυτοί δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο ούτε όμως και από τον εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος στη αγόρευσή του, αφού ζήτησε την καταδίκη των κατηγορουμένων όπως και σε πρώτο βαθμό, ανέφερε πως «από το 2008 υπήρξε με αδιαφανείς συνθήκες υφαρπαγή του διαμερίσματος της Μαρίας» και πως στόχος της κατηγορουμένης ήταν η αφαίρεση της ζωής της άτυχης κοπέλας «για να καρπωθεί το όφελος της μεταβίβασης του διαμερίσματός της».
Είχαν προηγηθεί οι συγκλονιστικές καταθέσεις που έδωσαν στο δικαστήριο γειτόνισσες της Μαρίας με πλέον σημαντική αυτή της Ιωάννας Πλεύρη, που είχε αποκαλύψει την ιστορία της 36χρονης και πλέον είναι η δικαστική της συμπαραστάτριά της.

Παρακαλούσε για νερό και φαγητό
Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η φροντίδα της Μαρίας πέρασε στην 82χρονη σήμερα κατηγορούμενη, όταν έφυγε από τη ζωή η μητέρα της κοπέλας και κάποια χρόνια αργότερα «όταν η κατηγορούμενη αρρώστησε, εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια πως κάτι δεν πήγαινε καλά στο διαμέρισμα της». Είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας: «Το 2014 η μητέρα μου είπε ότι έχουν βγάλει έξω τη Μαρία και ότι ακούει διάφορα. Δεν μπορούσα να δω γιατί ήταν καλυμμένη με σεντόνια και κουρτίνες μπάνιου. Παρακαλούσε για νερό και φαγητό. Της μιλούσαν άσχημα. Κάποια στιγμή που αντιλήφθηκα ότι έλειπε η κατηγορούμενη, χτύπησα την πόρτα και άνοιξε ο συγγενής της. Βγήκα στο μπαλόνι. Είδα ένα σκελετό. Τα μαλλιά κουρεμένα ασύμμετρα. Γεμάτη πληγές. Σκασμένα χέρια και δόντια σάπια. Έμεινα... Μούδιασα. Μου είπε "δεν είμαι πολύ καλά με χτυπάει η Όλγα. Θέλω να αλλάξω γυναίκα. Να φύγουν αυτοί"».
Άλλη γειτόνισσα της Μαρίας, κατέθεσε στο δικαστήριο: «Μου χτύπησε το κουδούνι η κυρία Πλεύρη σε χάλια κατάσταση και μου λέει θέλω να δεις κάτι. Αυτό που είδα με συγκλόνισε ως άνθρωπο. Αποστεωμένος άνθρωπος, σαν παιδί στην Αφρική. Υπήρχε και οσμή σηψαιμία. Τότε κινητοποιηθήκαμε πόρτα πόρτα. Μετρούσαν τα λεπτά για να σωθεί το κορίτσι». Η ίδια αναφέρει πως η σημερινή εικόνα της Μαρίας δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που είχε το 2014, καθώς έχει πάρει βάρος, είναι χαρούμενη και γελάει».

Στη φυλακή η 82χρονη για το «σύγχρονο Κωσταλέξι» της Καλλιθέας Στη φυλακή η 82χρονη για το «σύγχρονο Κωσταλέξι» της Καλλιθέας Reviewed by nxtypos on 12.10.18 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια