Διήμερο Εκδηλώσεων της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας στα πέντε χρόνια δράσης προσπάθησε να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην οικοδόμηση της αλληλεγγύης όλων αυτών που δέχονται τα καθημερινά χτυπήματα ενός συστήματος που δεν ενδιαφέρεται πια να κρατήσει ούτε τα προσχήματα μιας ούτως ή άλλως ανύπαρκτης κοινωνικής δικαιοσύνης.
Προτάξαμε το δίκιο των καταπιεσμένων, των εργαζόμενων, των ανέργων, των προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση και στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των λαϊκών μαζών· ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και βία στους χώρους δουλειάς· ενάντια στη φασιστική βία και στις ρατσιστικές διακρίσεις.
Προσπαθήσαμε να δώσουμε σ’ αυτή την πρόταση αλληλεγγύης ένα όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο και πλήρες περιεχόμενο:
• με τη συμπαράστασή μας σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων. Αναδείξαμε ζητήματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και προσφέραμε τη στήριξή μας στους εργαζόμενους
• με δωρεάν μαθήματα σε μαθητές οικογενειών εργαζομένων και ανέργων
• σταθήκαμε στο πλευρό των μεταναστών/προσφύγων και οργανώνουμε μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής
• προσπαθήσαμε να γίνει η Εργατική Λέσχη ένας χώρος συζήτησης για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία
• προβάλαμε τα στοιχεία ενός πολιτισμού της αμφισβήτησης και της αντίστασης, με ταινιοπροβολές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Παρασκευή 6 Ιούλη, 6:30 μμ.
Συζήτηση:
Παλεύοντας τον φασισμό στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς
Παρεμβάσεις από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Καλλιθέας – Μοσχάτου – Ταύρου, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά και την ΠΕΝΕΝ.

Σάββατο 7 Ιούλη, 6:30 μμ.
Συζήτηση:
Η ταξική μας περηφάνια. Εμπειρίες εργατικής αντίστασης
Παρεμβάσεις από εργαζόμενους/ες από χώρους δουλειάς στην Καλλιθέα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο