Δοκιμή για το VAR στην Καλλιθέα

Το Video Assistant Referee θα μπει από τη νέα περίοδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη Σούπερ Λίγκα για να βοηθήσει την ελληνική διαιτησία και την αξιοπιστία του.

Μπορεί να είναι άγνωστο ακόμη, πότε ακριβώς θα τεθεί σε εφαρμογή, ωστόσο την Κυριακή (10/5) έγινε η πρώτη δοκιμή. Κι επειδή το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, όπου σε πρώτη φάση θα τεθεί σε εφαρμογή, έχει ολοκληρωθεί, η δοκιμή έγινε στο γήπεδο του «Ελ Πάσο» στον αγώνα της Καλλιθέας με τα Τρίκαλα για την 33η αγωνιστική της Β’ Εθνικής.

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η διαβούλευση και στη συνέχεια θα προχωρήσει ο διεθνής διαγωνισμός ώστε να επιλεγεί η εταιρία που θα τρέξει το πρότζεκτ ενώ θα πρέπει να γίνουν ειδικά σεμινάρια στους Έλληνες διαιτητές. Αυτό σημαίνει ότι εκτός απρόοπτου, η σέντρα της Σούπερ Λίγκας στις 25 Αυγούστου, θα γίνει χωρίς VAR.

Προς το παρόν, στο «Γρηγόρης Λαμπράκης», έγινε μία πρώτη δοκιμή με τις κάμερες στις εξέδρες και το βαν με τα μόνιτορ στο πάρκινγκ του γηπέδου. Ο διαιτητής Αδαμόπουλος (Ζακύνθου) δεν έκανε χρήση του VARαφού (ακόμη) κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Δείτε τις φωτογραφίες, στη στήλη δεξιά.

Όσον αφορά τα λεφτά που θα χρειαστούν, θα βρεθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μετά από συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών αν και αρχικά είχε προθυμοποιηθεί να καλύψει τα έξοδα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

a-sports.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο