Αποτελέσματα τροχονομικών ελέγχων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής για τον εντοπισμό οδηγών που οδηγούσαν υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, κατά το 3ήμερο 25-28/5/2018 πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, για τον εντοπισμό οδηγών που οδηγούσαν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στην ανωτέρω ειδική εξόρμηση συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και πραγματοποιήθηκε σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και σε σημεία πλησίον κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κ.λπ. καταστημάτων.

Συνολικά υποβλήθηκαν σε έλεγχο αλκοολομέτρησης (αλκοτέστ) -2.145- οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι -200- βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στον εκπνεόμενο αέρα ήταν:

Σε τριάντα ένα (31) οδηγούς, άνω των 0,60 ml/lt (πλημμέλημα).

Σε τριάντα έξι (36) οδηγούς, άνω των 0,40 ml/lt.

Σε ενενήντα επτά (97) οδηγούς, άνω των 0,25 ml/lt.

Σε τριάντα έξι (36) οδηγούς ειδικών κατηγοριών (μοτοσυκλέτες, νέοι οδηγοί), άνω των 0,10 ml/lt.

Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν -925- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων -31- επιφέρουν και επιπλέον ποινικές κυρώσεις. Ειδικότερα:

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -56-

Υπερβολική ταχύτητα: -267-

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -261-

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -70-

Χρήση κινητού τηλεφώνου: -84-

Ανασφάλιστα οχήματα: -46-

Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -2.230-

Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν -191- οχήματα και αφαιρέθηκαν:

-489- πινακίδες κυκλοφορίας

-468- άδειες ικανότητας οδήγησης

-462- άδειες κυκλοφορίας

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με  σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.
Tromaktiko

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο