Δημοτικό Συμβούλιο στην Καλλιθέα με θέμα την πορεία του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού ΄Ορμου, που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής

Τη Μεγάλη Δευτέρα 02-04-2018, πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στην Καλλιθέα, με θέμα την πορεία του έργου της ανάπλασης του Φαληρικού ΄Ορμου, που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής.
Στη συνεδρίαση, μετά από πρόσκληση της Δημοτικής αρχής, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε αρχικά για την πορεία εκτέλεσης της Α΄ φάσης της ανάπλασης του Φαληρικού ΄Ορμου και στη συνέχεια ενημέρωσε το σώμα για την απόφαση της διοίκησης της Περιφέρειας να εγγράψει στον προϋπολογισμό της, νέο ποσό 90.000.0000 €, με σκοπό την εκτέλεση του έργου «Δημιουργία Οικολογικού Πάρκου στο Φαληρικό ΄Ορμο», το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τη Β΄ φάση ανάπλασης του ΄Ορμου.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης τόσο η διοίκηση, όσο και το σύνολο σχεδόν του Δημοτικού Συμβουλίου, τοποθετήθηκαν επί του θέματος.
Στο τέλος της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Νοτίου Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης, δήλωσε: «Για άλλη μία φορά καταγράφηκε το θετικό κλίμα και η αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, από σχεδόν όλους τους εκπροσώπους της στο μεγάλο αυτό έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής. Συνεχίζουμε να ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για την πορεία εκτέλεσης του έργου. Με τη δέσμευση εκ νέου ποσού 90.000.0000 € από την Περιφέρεια Αττικής, για την Β΄ φάση του έργου, σκοπεύουμε να παραδώσουμε τη συνολική έκταση του παράκτιου μετώπου του Φαληρικoύ ΄Ορμου, θωρακισμένη αντιπλημμυρικά, προσβάσιμη για όλους τους πολίτες, πόλο ανάπτυξης και πολιτισμού για όλη την Αττική».

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο