Καλλιθέα – Άρης 0-0 (pics & vid)

Δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών για τον Άρη που έμεινε στο 0-0 με την Καλλιθέα προβληματίζοντας με την εικόνα του, δίνοντας το δικαίωμα στον ΟΦΗ να τον πλησιάσει στους 2 βαθμούς! Παράπονα των «κιτρινόμαυρων» για το γκολ του Διαμαντόπουλου που δεν μέτρησε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Ο Άρης έχασε το ισχυρό πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει έναντι των ΟΦΗ, Παναχαϊκή καθώς μετά τη λευκή ισοπαλία με τα Τρίκαλα ήρθε και η σημερινή(7/3) με την Καλλιθέα. Οι «κίτρινοι» είχαν 20 ευκαιρίες για να σκοράρουν, είδαν όμως και τον επόπτη Σταματάκο να ακυρώνει κάκιστα γκολ που σημείωσε ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος.

Πριν την έναρξη του αγώνα προέκυψε πρόβλημα στον Άρη καθώς ο Ιντζόγλου δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί κι έτσι τη θέση του στην 11αδα πήρε ο Άγγελος Χαντί. Αυτό δεν επηρέασε τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι πραγματοποίησαν ένα από τα καλύτερα ημίωρά του στο Πρωτάθλημα, με καλή ανάπτυξη παιχνιδιού, ταχύτητα στο transition game αλλά του έλειψε η ουσία. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο τέλος του ημιχρόνου η κατοχή μπάλας ήταν στο 62% για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού η οποία έκανε επίσης επτά τελικές φάσεις εκ των οποίων οι τέσσερις στην εστία, δίχως να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές οι δύο φάσεις στις οποίες ο Άρης βρήκε μεν τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά ουσιαστικά ήταν μη γενόμενες καθώς υπήρχαν εκτεθειμένοι παίκτες.

Αντιθέτως, η Καλλιθέα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι και η μοναδική υποψία ευκαιρίας γι’ αυτήν ήταν οι δύο κινήσεις που έκανε ο Γκέτσι στην πλάτη της άμυνας του Άρη. Με διπλή άμυνα ζώνης, οι γηπεδούχοι ουσιαστικά προσπάθησαν να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Ο Άρης πίεσε ψηλά τους γηπεδούχους στο πρώτο 35πτο είχε ευκαιρίες να σκοράρει αλλά τόσο στο 8ο λεπτό όσο και στο 9ο ο Θεοδωράκης σταμάτησε εντυπωσιακά τους Διαμαντόπουλο, Χαντί στα σουτ που επιχείρησαν αντίστοιχα. Στο 19ο λεπτό, ο Διαμαντόπουλος σκόραρε αλλά σωστά ακυρώθηκε το γκολ καθώς ήταν εκτεθειμένος, ενώ στο 31ο ο ίδιος παίκτης πλάσαρε τον Θεοδωράκη αλλά ο Χαντί που… σέρβιρε το γκολ επίσης ήταν εκτεθειμένος. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι από σέντρα του Χαντί ο Πλατέλλας κέρδισε την κεφαλιά και καθώς η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα με παρέμβαση του Σεζάι χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Θεοδωράκη.

Με μια αλλαγή για τον Άρη άρχισε το δεύτερο ημίχρονο καθώς ο Δημήτρης Σπανός προχώρησε σε αλλαγή στη θέση του αριστερού μπακ αποσύροντας τον Βαλεριάνο και ρίχνοντας στη μάχη. Οι «κίτρινοι» διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα, είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν είτε από στατικές φάσεις είτε μέσα από τη δημιουργία αλλά και πάλι δεν εκμεταλλεύτηκαν τις φάσεις και πάλι όμως ήταν αναποτελεσματικοί. Η σπουδαιότερη ευκαιρία ήταν με πρωταγωνιστή τον Χαντί ο οποίος (περίπου) από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε σε σώματα. Στο 63ο λεπτό σε ανάλογη θέση βρέθηκε και ο Ντούνης αλλά ο Θεοδωράκης και πάλι απέκρουσε εντυπωσιακά για να ακολουθήσει – δύο λεπτά αργότερα – κι ένα σουτ του Πλατέλλα (μέσα από την περιοχή) όπου η μπάλα και πάλι σταμάτησε στα σώματα.

Στο τελευταίο 25πτο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι είχαν να διαχειριστούν και την πίεση του αποτελέσματος, πράγμα που τους οδήγησε στο να πάρουν ακόμη περισσότερα ρίσκο. Ο Δημήτρης Σπανός απέσυρε τον Ντούνη κι έβαλε στο παιχνίδι τον Μιλούνοβιτς και στο 74’ τον Μπαστακό αντί του Χαντί αλλάζοντας και τη διάταξη της ομάδας του σε 4-4-2. Ένα λεπτό αργότερα ο επόπτης Σταματάκος κακώς ακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο Διαμαντόπουλος καθώς ο επιθετικός του Άρη καλυπτόταν από τον Ντιακιτέ. Ο επιθετικός του Άρη βρέθηκε και πάλι σε πλεονεκτική θέση στο 80ο λεπτό αλλά το τελείωμα της φάσης (μετά από σέντρα του Μιλούνοβιτς) με κεφαλιά ήταν πολύ κακή. Ο Άρης συνέχισε να έχει τελικές προσπάθειες αλλά όχι το γκολ, ενώ από το 86ο λεπτό αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε ο Μπούρμπος.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων απειλήθηκε σύρραξη (μετά από ένα σκληρό φάουλ του Μπαστακού) με αποτέλεσμα να μην παιχθεί ποδόσφαιρο για τουλάχιστον ενάμιση λεπτό. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε και ο Μάκο με δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγω καθυστέρησης.

Την κόκκινη κάρτα είδαν οι Μάκο, Μπούρμπος και την κίτρινη οι, Καντέ, Σεζάϊ, Χοτζάλι, Μίγγος, Παπαγγελής, Κουτογλίδης(Καλλιθέα), Παυλίδης, Διαμαντόπουλος, Μπαστακός, Μαραγκός, Μιλούνοβιτς(Αρης)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ(Κορακάκης): Θεοδωράκης, Συριόπουλος, Ζεζάι, Χοτζάλι, Ντιακιτέ, Παπαγελλής, Καντέ, Μάκο, Παυλής(68’ Μίγγος), Γκέτσι(85’ Τζιτζικαλάκης), Ζυγκερίδης(54’ Τατσόπουλος).

ΑΡΗΣ(Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Μαραγκός, Δεληζήσης, Βαλεριάνος(46’ Μπούρμπος), Μουμίν, Παυλίδης, Πλατέλλας, Ντούνης(66’ Μιλούνοβιτς), Χαντί(74’ Μπαστακός), Διαμαντόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο της αναμέτρησης εδώ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο