ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ: «Ιδιωτικοποιούν το κολυμβητήριο Καλλιθέας»

Η Φωτεινή Χαλαστάνη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ» έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη βρεθήκαμε σήμερα στο Δ.Σ Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης του Δήμου, μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα για το κολυμβητήριο της Καλλιθέας.
Αφορά την πρόθεση της διοίκησης του Δήμου και του Αθλητικού Οργανισμού  ,να συνάψουν συμφωνητικό συνεργασίας με εταιρία- τουριστικό γραφείο, για τον σχεδιασμό τουριστικών πακέτων με σκοπό την αθλητική προετοιμασία κολυμβητικών ομάδων του εξωτερικού στο χώρο του κολυμβητηρίου για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι λόγοι που προβάλλονται έχουν να κάνουν με την αθλητική τουριστική ανάπτυξη, τις οικονομικές απολαβές και τα οφέλη για την κοινωνία της Καλλιθέας.
Τα οφέλη όμως που δεν απολαμβάνουν οι κάτοικοι δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιου είδους πολιτικές. Το κολυμβητήριο της Καλλιθέας καθώς και ο τρόπος που  λειτουργεί μέχρι σήμερα είναι γνωστός στο σύνολο των χρηστών και όχι μόνο.
Με παρεμβάσεις μας και τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο  από τον επικεφαλής της παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα,  Λάζαρο Λασκαρίδη έχει ζητηθεί η χρήση του να είναι και αθλητική. Χαρακτηριστικά έχουμε δηλώσει ότι, σε έναν Δήμο παραθαλάσσιο όπως η Καλλιθέα, που διαθέτει και κολυμβητήριο είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν προπονητικά τμήματα προετοιμασίας αθλητών και ομάδα πόλο. Τα παιδιά της Καλλιθέας που θέλουν να ασχοληθούν με τα συγκεκριμένα αθλήματα είναι αναγκασμένα να καταφεύγουν σε ομάδες και κολυμβητήρια γειτονικών Δήμων και να χάνουν πολύ χρόνο καθημερινά. Η απάντηση φυσικά που πήραμε ήταν ότι είναι προορισμένο για χρήση διαφορετική και όχι αθλητική.
Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή χρήσης του κολυμβητηρίου από εταιρίες αμφιβόλων προθέσεων με συμβόλαια δεσμευτικά που σίγουρα θα αλλάξουν τον τρόπο χρήσης του και θα προκαλέσουν αναστάτωση.
 Όταν το θέμα έρθει προς ψήφιση σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο η θέση μας θα είναι σταθερή καταψηφίζοντας κάθε συνεργασία με τουριστικό γραφείο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο