Πώς θα μετατρέψετε ένα συμβατικό τζάκι σε ενεργειακό;

Το τζάκι είναι συνδεδεμένο στο μυαλό των περισσότερων με εικόνες θαλπωρής Προσδίδει αίγλη σε κάθε δωμάτιο, δημιουργώντας ιδανική ατμόσφαιρα για συγκεντρώσεις με αγαπημένα πρόσωπα τα κρύα βράδια του Χειμώνα. Δεν αποτελεί όμως μόνο ένα όμορφο θέαμα, αλλά και έναν δημοφιλή τρόπο θέρμανσης. Όλο και περισσότερες οικογένειες το χρησιμοποιούν καθημερινά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Λόγω της οικονομικής κρίσης και του υψηλού κόστους του πετρελαίου, αρκετές πολυκατοικίες τα τελευταία χρόνια έχουν σταματήσει να ανάβουν τα καλοριφέρ, καθώς οι ενοικιαστές αδυνατούν να καλύψουν τους λογαριασμούς. Έτσι, αρκετοί οδηγούνται στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων θέρμανσης, όπως για παράδειγμα τα ενεργειακά τζάκια.

Ενεργειακό τζάκι: Μία πιο οικονομική, οικολογική και αποδοτική επιλογή

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μία επιλογή, η οποία δεν θα είναι μόνο οικονομική, αλλά πιο αποδοτική και οικολογική
. Τα ενεργειακά τζάκια αποτελούν μία από τις πιο ολοκληρωμένες και συμφέρουσες λύσεις θέρμανσης, και αυτό διότι μπορούν να θερμαίνουν αποτελεσματικά μεγάλους ενιαίους χώρους, έχοντας οικονομική κατανάλωση. Παράλληλα, είναι εξίσου όμορφα αισθητικά και δημιουργούν ατμοσφαιρικό περιβάλλον, χαρίζοντας στιγμές χαλάρωσης και θαλπωρής, όπως ακριβώς και τα παραδοσιακά τζάκια.

Η διαδικασία της μετατροπής ενός κλασικού σε ενεργειακό τζάκι, γίνεται με την τοποθέτηση μίας τυποποιημένης κασέτας από μαντέμι στο εσωτερικό του υπάρχοντος τζακιού. Η κασέτα αυτή πρέπει να επιλεγεί σύμφωνα με τις διαστάσεις της παλαιάς εστίας. Μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και οικονομικές επιλογές υπάρχουν στον πλήρως ενημερωμένο οδηγό θέρμανσης της LEROY MERLIN.

Επειδή όμως, οι διαστάσεις των κασετών της αγοράς είναι τυποποιημένες, υπάρχει πιθανότητα να χρειάζονται επιπλέον εργασίες, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στον χώρο σας. Για αυτό καλό είναι πριν προχωρήσετε σε αγορές, να επικοινωνήσετε με το εξειδικευμένο προσωπικό των καταστημάτων της εταιρείας που θα σας καθοδηγήσει και θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Τέλος, η διαδικασία περιλαμβάνει τη σύνδεση του τζακιού με την καπνοδόχο, καθώς και τη μόνωση των τοιχωμάτων για να μην υπάρχουν σημαντικές απώλειες θερμότητας.

Το μυστικό για να ζεστάνετε αποτελεσματικά ολόκληρο το σπίτι

Οι εστίες που είναι κατασκευασμένες από μαντέμι έχουν υψηλό ποσοστό απόδοσης, υψηλή τεχνολογία και μεγάλη διάρκεια ζωής. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θέρμανση ολόκληρου του σπιτιού, καθώς είναι δυνατόν να γίνει διανομή του ζεστού αέρα που παράγουν σε κάθε δωμάτιο με σύστημα αεραγωγών, δηλαδή μέσω της κεντρικής θέρμανσης. Με λίγα λόγια, τα ενεργειακά τζάκια συνδέονται στην εγκατάσταση καλοριφέρ και έτσι παρέχουν άμεση θέρμανση υψηλής απόδοσης σε ολόκληρο το σπίτι.

Αποτελούν μία πολύ καλή λύση θέρμανσης, καθώς είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά, εύκολα στη χρήση και ασφαλή. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τζάκια, τα ενεργειακά σάς δίνουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιείτε, ακόμη και όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, χωρίς να ανησυχείτε για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επιπλέον, εξοικονομούν κόστος και είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται πολύ μικρότερες ποσότητες ξύλων, ενώ έχουν χαμηλές εκπομπές αερίων, και έτσι συμβάλλουν στη μείωση της αιθαλομίχλης, που «πνίγει» την Αθήνα και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Περισσότερες πληροφορίες για την εγκατάσταση των ενεργειακών τζακιών, αλλά και πολλές ακόμη λύσεις θέρμανσης, για να ζεστάνετε εύκολα και γρήγορα κάθε δωμάτιο, θα βρείτε στον οδηγό θέρμανσης της LEROY MERLIN. Γίνετε ο ήρωας του ζεστού σπιτιού και απολαύστε τον Χειμώνα στον χώρο σας με την οικογένειά σας πιο άνετα, ζεστά και οικονομικά από ποτέ!

Tromaktiko

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο