Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό των γραφείων του ΟΑΣΑ στην Καλλιθέα

«Ξεκάθαρο μήνυμα» ήθελαν να στείλουν -σύμφωνα την ανάληψη ευθύνης στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org- οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε, στις 2 Δεκεμβρίου, στο κέντρο συλλογής αιτήσεων και έκδοσης προσωποποιημένων ηλεκτρονικών κρατών του ΟΑΣΑ, στην οδό Θεσσαλονίκης 153, στον σταθμό ΗΣΑΠ Καλλιθέας….

Οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν:

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Δεκέμβρη επιτεθήκαμε εμπρηστικά στο κέντρο συλλογής αιτήσεων και έκδοσης προσωποποιημένων ηλεκτρονικών κρατών του ΟΑΣΑ που στεγαζόταν στην οδό Θεσσαλονίκης 153, στον σταθμό ΗΣΑΠ Καλλιθέας. Την παραπάνω λειτουργία επιτελούσαν από κοινού ο ΟΑΣΑ με προσωπικό από τις 2 ανάδοχες εταιρείες που έχουν αναλάβει την εγκατάσταση και λειτουργία των νέων ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου στα ΜΜΜ (μπάρες, ηλεκτρ. εισιτήρια κ.α.), LG CNS και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Αποτέλεσμα της παρέμβασής μας ήταν η πλήρης καταστροφή μεγάλης αξίας τεχνολογικού εξοπλισμού (υπολογιστές, scanners, ειδικοί εκτυπωτές κ.ά) που ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρείες-εργολάβους του έργου καθώς και τεράστιου αριθμού από αντίτυπα ηλεκτρονικών προσωποποιημένων καρτών και φάκελοι αιτήσεων για την έκδοσή τους.

Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο: όπως εσείς οργανώνετε τον αποκλεισμό μας από τα ΜΜΜ και επιθυμείτε να ελέγχετε κάθε κίνησή μας μέσα στις πόλεις, έτσι και εμείς οργανωνόμαστε για να καταστρέψουμε τα σχέδιά σας. Με μεθοδικότητα, οργή και σχέδιο οργανώνουμε τους χειρότερους εφιάλτες σας!

Η εμπρηστική επίθεση σε μια κεντρική υποδομή του συνολικού σχεδιασμού ΟΑΣΑ -κράτους- εργολάβων έρχεται να προστεθεί στις πολύμορφες έμπρακτες κινήσεις αντίστασης ενάντια στα συστήματα ελέγχου, επιτήρησης και αποκλεισμού που στήνονται στα ΜΜΜ το τελευταίο διάστημα. Απέναντι στην περίφημη αναδιάρθρωσή τους, επιλέξαμε να προβούμε σε μια στοχευμένη ενέργεια με σκοπό να δημιουργήσουμε την μεγαλύτερη δυνατή ζημιά, το μεγαλύτερο δυνατό κόστος σε όσους έχουν εισπράξει εκατομμύρια ευρώ ώστε να οργανώσουν τον αποκλεισμό τεράστιων κοινωνικών κομματιών από τα ΜΜΜ, να συμβάλλουμε έμπρακτα στο μπλοκάρισμα της απρόσκοπτης υλοποίησης του σχεδιασμού τους, να προωθήσουμε περαιτέρω τον ευρύτερο κοινωνικό αγώνα για την προώθηση των ελεύθερων μετακινήσεων.

Την στιγμή που το υπουργείο Μεταφορών προχωρά στο σταδιακό κλείσιμο των μπαρών εισόδου σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και ατελείωτες ουρές σχηματίζονται στα εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων και προσωποποιημένων καρτών, επιλέξαμε να δώσουμε τρόπο στην οργή μας. Αντί να στηθούμε στις ουρές και να αγανακτούμε, αντί να νομιμοποιήσουμε τα σχέδια κράτους-εργολάβων ενάντια στα καθημερινά υλικά μας συμφέροντα, αντί να σταθούμε ευάλωτοι απέναντι σε ελεγκτές και μπάρες, αντί να σκεφτούμε ΑΤΟΜΙΚΑ, επιλέξαμε να οργανωθούμε και να δράσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ. Επιλέξαμε να επιτεθούμε και να πυρπολήσουμε τις αλυσίδες που μας προσφέρουν. Επιλέξαμε να διαρρήξουμε τον ίδιο τον εκβιασμό και να μην διαπραγματευτούμε τους όρους αποδοχής του. Ποσώς μας ενδιαφέρει «η ταλαιπωρία και η αγανάκτηση του επιβατικού κοινού» που σπεύδει να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο περιμένοντας 1 και 2 ώρες στις ουρές. Δεν ανήκουμε σ’ αυτούς, δεν μιλάμε στο όνομά τους. Μας ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο όλοι αυτοί και αυτές που πετάγονται έξω από τους σταθμούς, το ΜΕΤΡΟ και τα λεωφορεία επειδή δεν έχουν ή δεν επιθυμούν να διαπραγματευτούν την καθημερινή τους ανάγκη για μετακίνηση. Από αυτή τη θέση μιλάμε, από αυτή θέση επιλέγουμε να επιτεθούμε στην ίδια την συνθήκη κοινωνικού ελέγχου και πειθάρχησης που κυριαρχεί μέσα και έξω από τα ΜΜΜ. Κρατάμε το μίσος και την οργή μας για τους καθημερινούς γδάρτες και εκβιαστές της ζωής μας, τους κάθε λογής ελεγκτές, ρουφιάνους και μπάτσους που συναντάμε στον δρόμο μας.

Ο ΟΑΣΑ σε ανακοίνωσή του την επόμενη μέρα αναφέρει «ότι οι εκτεταμένες και ηθικά απαράδεκτες πρακτικές των κυκλωμάτων με τα πλαστά εισιτήρια και την αφαίμαξη του δημόσιου πλούτου τελείωσε και σύντομα πολλοί θα έλθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια και τη δικαιοσύνη». Χιλιοπαιγμένο και αστείο πλέον το παιχνίδι του ΟΑΣΑ και του υπ. Μεταφορών που επιχειρεί να συνδέσει το πολύμορφο κίνημα αντίστασης με κυκλώματα και αλλότρια συμφέροντα. Ένα έχουμε να πούμε: απλά ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ! Κανένας πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Μεταφορών και Συγκοινωνιών διαχρονικά, πόσω μάλλον ο Σπίρτζης λόγω και της πολιτικής-κομματικής του μήτρας, δεν μπορεί να μιλά για κυκλώματα και σκοτεινά συμφέροντα απευθυνόμενος σε κάποιους άλλους. Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη! Ας μιλήσουν πρώτα για τους οργανισμούς των ΜΜΜ που έστησαν και εξέθρεψαν εδώ και δεκαετίες ως βασίλεια των εργολάβων και των εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων μέσα από τις πρακτικές του σκλαβοπάζαρου και της μαύρης-απλήρωτης εργασίας χιλιάδων εργαζομένων στην καθαριότητα και την φύλαξη των σταθμών με απευθείας αναθέσεις σε ημέτερα κυκλώματα. Ας μιλήσουν πρώτα για την οργανωμένη αφαίμαξη του δημοσίου πλούτου των εθνικών-εργολάβων των δημοσίων έργων που συνεχίζουν να φυτεύουν παντού…διόδια και τις υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, εκτάσεις κ.α) που χτίστηκαν με χρήματα και ιδρώτα άλλων για να μπορούν αυτοί να τα παραδίδουν κατά το δοκούν σε κάθε λογής εργολάβους και επενδυτές.

Έμπρακτη αντίσταση στον έλεγχο και την επιτήρηση της ζωής μας

Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους-όλες

Δύναμη και αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Ν. Μαζιώτη – Π. Ρούπα

Αναρχικές-αναρχικοί

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο