Μάθετε ποιες τροφές δυναμώνουν την μνήμη σας!

Συστήνεται η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας τους σε μαγνήσιο

Η μνήμη μας μοιάζει να μας εγκαταλείπει πολλές φορές. Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπισθεί και η μνήμη να βελτιωθεί με την κατανάλωση τροφίμων πλούσια σε φολικό οξύ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β μιας και αυτές βοηθούν στην εξουδετέρωση της ομοκυστεΐνης στον οργανισμό.

Επίσης, συστήνεται η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας τους σε μαγνήσιο, το οποίο συμβάλλει στη μετάδοση των νευρικών σημάτων στον εγκέφαλο και κατ’επέκταση στη βελτίωση της μνήμης.

Τρόφιμα πλούσια σε φολικό οξύ είναι:
Μπρόκολο, μπιζέλι, σπαράγγια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά
μπανάνες, πορτοκάλια
Ψωμί, δημητριακά, μακαρόνια
Ξηροί καρποί, όσπρια
Οι βιταμίνες της οικογένειας Β και ιδιαίτερα οι Β1, Β6 και Β12 που βοηθούν το νευρικό σύστημα, περιέχονται στα ακόλουθα τρόφιμα:

Ψάρι, κρέας, πουλερικά
Σόγια, δημητριακά, μπιζέλια, μη αποφλοιωμένο ρύζι
Ξηροί καρποί, μπανάνες
Αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα
Άλλες ουσίες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη καλή λειτουργία της μνήμης είναι ~ το πράσινο τσάι, ο καφές, η μέτρια κατανάλωση τροφίμων πλούσια σε υδατάνθρακες (ψωμί, πατάτα, ρύζι, ζυμαρικά).

protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο