Απειλούνται με κατασχέσεις 733.136 οφειλέτες της εφορίας

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις, λοιπά εισοδήματά τους και τραπεζικές καταθέσεις τους βρίσκονται αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 730.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Οσοι μάλιστα από αυτούς χρωστούν στις ΔΟΥ ποσά μεγαλύτερα των 500 ευρώ κινδυνεύουν ακόμη και με κατασχέσεις σε κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η ίδια η ισχύουσα νομοθεσία, ωστόσο, δίδει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να αμυνθούν με τέσσερις τρόπους προληπτικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο σύνολο των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο προστέθηκαν τον Σεπτέμβριο άλλοι 410.322 φορολογούμενοι, με αποτέλεσμα οι οφειλέτες του Δημοσίου να φθάσουν συνολικά στα 4.267.408 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Από τους οφειλέτες αυτούς 1.724.708 είναι εκείνοι εναντίον των οποίων είναι δυνατή η επιβολή κατασχέσεων σε εισοδήματα, καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία, καθώς δεν έχουν μεριμνήσει να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις την αποπληρωμή των χρεών τους.

Ηδη, δε, σε 991.392 από αυτούς έχουν επιβληθεί τέτοια μέτρα, ενώ στους υπόλοιπους 733.316 τα μέτρα αυτά θα έχουν επιβληθεί το αργότερο εντός των προσεχών τριών ετών. Συγκεκριμένα, κάθε μήνα οι ΔΟΥ και οι λοιπές φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ επιβάλλουν κατασχέσεις σε περισσότερους από 20.000 οφειλέτες του Δημοσίου εναντίον των οποίων δύνανται να ληφθούν τέτοια μέτρα.

Με τους ρυθμούς αυτούς κι αν οι ίδιοι οι 733.316 οφειλέτες εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται, μέσα στους επόμενους 36 μήνες, δηλαδή το αργότερο σε μια τριετία, και οι εναπομείναντες 733.316 οφειλέτες θα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με κατασχέσεις σε εισοδήματα, καταθέσεις και περιουσίες.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο