Best City Awards 2017: Χρυσό βραβείο στον Άλιμο για την εξοικονόμηση ενέργειας

Σε ιδιαίτερα ενθουσιώδη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων η Τελετή Απονομής των Best City Awards 2017.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι και υψηλόβαθμα στελέχη 65 ελληνικών πόλεων, στελέχη περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές και τις εφαρμοσμένες σύγχρονες τεχνολογίες των ευφυών, αειφόρων και οικονομικά βιώσιμων πόλεων της χώρας μας.
Τα Best City Awards έρχονται για δεύτερη συνεχή χρονιά να αναδείξουν τις καλύτερες πρακτικές ή λύσεις που εφαρμόζονται σε όλη την Ελλάδα.

Στα βραβεία συμμετείχαν περιφερειακές ενότητες, ΟΤΑ, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ερευνητικά κέντρα, δημόσιες ή ιδιωτικές κοινοπραξίες, που έχουν να επιδείξουν καινοτόμες στρατηγικές «ευφυούς πόλης» ή σχετικές λύσεις

Ο δήμος Αλίμου κέρδισε το πρώτο βραβείο (gold ) στην κατηγορία Διαχείριση Ενέργειας / Χρηματοδότηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας για την ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ)

και το δεύτερο βραβείο (silver) στην κατηγορία Υποδομές & Αστική/ Έργα ποδηλατοδρόμων για το ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ i-Bike.

Βραβεία κέρδισαν και οι δήμοι Αγίου Δημητρίου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ελληνικού Αργυρούπολης και Παλαιού Φαλήρου.

Ο δήμαρχος Αλίμου ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και την εταιρία που έστησε το σταθμό δωρεάν φόρτισης με ηλιακή ενέργεια και είπε πως σύντομα θα λειτουργήσει και ο σταθμός φόρτισης στο σταθμό του μετρό.

δείτε περισσότερα και βίντεο εδώ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο