Έκπτωση μέχρι 80% στο ρεύμα στους δικαιούχους του ΚΕΑ

Άμεσα αναμένεται να κατατεθεί ρύθμιση από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με την οποία θα παρέχεται μεγάλη έκπτωση στους καταναλωτές ρεύματος που ταυτόχρονα είναι και δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Την παρέμβαση προανήγγειλε πρόσφατα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κάνοντας λόγο για ένα «δικαιότερο και πιο διάφανο» κοινωνικό τιμολόγιο.

Ο ίδιος μάλιστα ξεκαθάρισε ότι όσοι καταναλωτές λαμβάνουν ΚΕΑ, θα έχουν έκπτωση μέχρι και 80% στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ σταδιακά αυτό θα κλιμακώνεται μέχρι το 20% ανάλογα με την περιουσιακή και εισοδηματική κατάσταση τους.

Εξάλλου ο κ. Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, σημείωσε: “Η ενέργεια τιμολογείται με τη μορφή της σκάλας. Το εντοπίσαμε πέρυσι, λόγω αυξημένης κατανάλωσης, είχαμε αυξημένα τιμολόγια”.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός, το σχετικό νομοσχέδιο ετοιμάζεται και θα ψηφιστεί τον επόμενο μήνα. Σε αυτό θα προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης των ΥΚΩ.

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχει πρόβλεψη και για την αλλαγή του υπολογισμού του κοινωνικού τιμολογίου. “Θα ενισχυθούν πολύ τα φτωχότερα τμήματα, θα βάλουμε εισοδηματικά κριτήρια και θα έχουν μεγαλύτερη έκπτωση”, σημείωσε σχετικά ο Γιώργος Σταθάκης.

Αναφορικά με την ουσιαστική μείωση και κατάργηση των ΥΚΩ, είπε πως “θα μειωθούν σταδιακά, όταν διασυνδεθούν τα νησιά”, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς,  “μετά το 2020 ΥΚΩ θα είναι περίπου στο μισό και μετά το 2023 θα έχουν καταργηθεί”.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο