«Πριν χτυπήσει το κουδούνι»: εκστρατεία αφύπνισης κι ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο σχολείο

«Πριν χτυπήσει το κουδούνι»: εκστρατεία αφύπνισης κι ενημέρωσης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο σχολείο #ΠρινΧτυπήσειΤοΚουδούνι

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί την εκστρατεία αφύπνισης και ενημέρωσης με τίτλο «Πριν χτυπήσει το κουδούνι» για την συνειδητοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο.

Μέσα από άρθρα της επιστημονικής ομάδας του οργανισμού, εντοπίζονται τα προβλήματα, προσεγγίζονται οι δυσκολίες και προτείνονται λύσεις καλύπτοντας θέματα μαθησιακών δυσκολιών, συμπεριφοράς αλλά και εκφοβισμού στο σχολείο.

Θεματικές επιστημονικών άρθρων:

Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Η πρώτη μέρα στο σχολείο!
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Ξαφνικά, δε θέλει να πάει σχολείο!
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Μαθησιακές δυσκολίες: ορισμός – αναγνώριση – τρόποι αντιμετώπισης
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Ένα κορίτσι και ένα αγόρι στο σχολείο… Ισότιμη εκπαίδευση ανεξαρτήτως φύλου
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Εκφοβισμός και Τρόποι Πρόληψης
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Διευκολύνοντας την επικοινωνία των παιδιών με συνομήλικους
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Αυτοεικόνα και σχολική προσαρμογή
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Social Media και χρήση από τους μαθητές και τις μαθήτριες
Πριν χτυπήσει το κουδούνι: Ο Ρατσισμός στη Σχολική Κοινότητα

Ακολούθηστε το #ΠρινΧτυπήσειΤοΚουδούνι σε όλα τα Social Media

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2007 λειτουργεί το Τμήμα Πρόληψης κι Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών με στόχο την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για σοβαρά θέματα που αφορούν τα παιδιά. Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται καθημερινά σε σχολεία πανελλαδικά, υλοποιώντας διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης. Το α’ εξάμηνο του 2017 πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε 25.596 παιδιά στο πλαίσιο 731 επισκέψεων πανελλαδικά με τη συμμετοχή μαθητών, συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, συλλόγων Εκπαιδευτικών και ελεύθερου κοινού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει επίσης, την προεδρία και τον συντονισμό του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ), ενός δικτύου που απαριθμεί 19 οργανισμούς από 15 κράτη μέλη της ΕΕ, ενώ μέσα από το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο Yousmile προωθεί τις εθελοντικές πρωτοβουλίες μαθητών εθελοντών σε όλη την Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Γραφείο Τύπου, Τηλ. 210 3306140, press@hamogelo.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο