Καλλιθέα: Προσποιούνταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αγίας Παρασκευής, ένας 30χρονος Έλληνα, ο οποίος την προηγούμενη μέρα είχε διαπράξει μαζί με συνεργούς του, κλοπή με την μέθοδο της απασχόλησης.
Ειδικότερα, ο δράστης, μαζί με τους συνεργούς του, συγκρότησαν από τριμήνου και πλέον εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι είτε τους τεχνικούς ασανσέρ είτε τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, προσέγγιζαν ηλικιωμένους, εξωτερικά των διαμερισμάτων του και προφασιζόμενοι βλάβη του ασανσέρ ή διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, τους έπειθαν να εισέλθουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους.
Στη συνέχεια, απασχολώντας τους ο ένας εξ αυτών στο χώρο της κουζίνας, ερευνούσαν το διαμέρισμα και αφαιρούσαν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.
Έπειτα από ενδελεχή έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας επετεύχθη η ταυτοποίηση των δραστών και εξιχνιάσθηκαν 8 περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Χολαργός, Νέος Κόσμος) στις οποίες τα θύματα τους αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα.
Επισημαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του και την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο