«Έξυπνο δίκτυο» δημοτικού φωτισμού

Υπογράφηκε  η σύμβαση για την εγκατάσταση του νέου «έξυπνου δικτύου» δημοτικού φωτισμού μεταξύ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τη αναδόχου εταιρείας.

Η σύμβαση προβλέπει την αντικατάσταση του συνολικού δικτύου δημοτικού φωτισμού με «έξυπνο» δίκτυο το οποίο θα χρησιμοποιεί λαμπτήρες τεχνολογίας LED.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που θα διαθέτει την τεχνολογία αυτή σε όλο το δημοτικό δίκτυο και μέσω αυτού θα διαθέτει πλέον καλύτερη ποιότητα φωτισμού χωρίς περιττή φωτορρύπανση, θα μειωθούν θεαματικά οι φθορές και οι καμένες λάμπες ενώ παράλληλα μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση ρεύματος κατά περίπου 550 000€ ετησίως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μελετητών.

Ο έλεγχος και η διαχείριση του συστήματος γίνεται με σύστημα τηλεδιαχείρισης και ελέγχου το οποίο δίνει στις υπηρεσίες του Δήμου τη δυνατότητα να έχουν πλήρη εικόνα και έλεγχο του συνολικού δικτύου σε πραγματικό χρόνο μέσω κεντρικού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επίσης, μέσω του συστήματος, ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση πλήθους εφαρμογών «έξυπνων πόλεων».

Η εγκατάσταση θα ξεκινήσει εντός του επόμενου μήνα και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα στα κεντρικά σημεία του Δήμου. Βάσει της σύμβασης η προθεσμία παράδοσης του έργου είναι 450 μέρες και το συνολικό κόστος ανέρχεται περίπου στο 1.800.000 €.

atticacoast.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο