Η πρωτοποριακή δομή των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

Αγαπητοί Δημότες,
Στον Δήμο μας λειτουργεί η πρωτοποριακή δομή των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, που σκοπό έχει την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε όλους τους δημότες.
Τα ΚΕΠ Υγείας αποτελούν τον κεντρικό θεσμό συντονισμού για όλα τα θέματα που αφορούν τη προληπτική ιατρική, προσφέροντας στους δημότες υπηρεσίες συντονισμού προληπτικών εξετάσεων και υπηρεσίες ενημέρωσης για την υγεία των δημοτών.
Το κάθε ΚΕΠ Υγείας συντονίζει:

Την οργάνωση προληπτικών εξετάσεων στους δημότες, από δημόσιους ή ιδιωτικούς και φυσικά πρόσωπα, κατά τα Διεθνή Πρωτόκολλα, για τα 8 νοσήματα: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα και Κατάθλιψη.
Την δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες.
Την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας.
Για του επόμενους μήνες, θα λάβουν χώρα στο δήμο μας τα ακόλουθα προγράμματα:
Ι) Πρόληψη κατά του Καρκίνου του Παχιές Εντέρου:
Το ΚΕΠ Υγεία του Δήμου μας συμμετέχει στην πανελλαδική εκστρατεία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων για την πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου και προσφέρει σε όλους τους δημότες την προληπτική εξέταση ανίχνευση αιμοσφαιρίνης κοπράνων.

Είσαι άνω των 50 ετών (ή άνω των 40 ετών με θετικό οικογενειακό ιστορικό); Η ετήσια εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης κοπράνων είναι απαραίτητη!

ΙΙ) Πρόληψη κατά της Κατάθλιψης:
Τα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας προάγουν την πρόληψη κατά της νόσου της Κατάθλιψης, με τη χορήγηση εγκυροποιημένου ερωτηματολογίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το ερωτηματολογίο μπορούν να το συμπληρώνουν οι δημότες, στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, και να λαμβάνουν άμεσα ενημέρωση για την παρουσία ή μη συμπτωμάτων κατάθλιψης κατά την τρέχουσα περίοδο.
ΙΙΙ) Πρόληψη κατά του Καρδιοαγγειακού Κινδύνου:
Στα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, υλοποιείται το πρόγραμμα πρόληψης και ενημέρωσης καρδιαγγειακού κινδύνου. Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων στην ηλικιακή ομάδα >40 ετών, μέσω της εφαρμογής HeartScore της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.
IV) Αγωγή Υγείας για την Σύγχρονη Γυναίκα:
Διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για την πρόληψη γυναικολογικών νοσημάτων, στο τέλος της οποίας προγραμματίζονται δωρεάν test PAP και δωρεάν αναλογικές μαστογραφίες. (στους Δήμους της Αττικής η διεξαγωγή των εξετάσεων είναι άμεση, ενώ στους Δήμους εκτός Αττικής θα μεταβεί, κινητή μονάδα στα πλαίσια του προγραμματισμένου πληθυσμιακού ελέγχου από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.)
V) Αγωγή Υγείας για την Εφηβική Ηλικία:
Ενημερωτική εκστρατεία στα Λύκεια του Δήμου μας, με σκοπό την ενημέρωση κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, την αντισύλληψη και το εμβόλιο κατά του ιού HPV.
VI) Μην Κλικάρεις Εν Λευκώ:
Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους εκπαιδευτικούς βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και σε ηλικιωμένους στα ΚΑΠΗ, σχετικά με το ωφέλιμο διαδίκτυο.

Επισκεφθείτε τα ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου μας, ενημερωθείτε για την πρόληψη, και κάντε την προληπτική σας εξέταση ΣΗΜΕΡΑ!
Διεύθυνση – Ανδρομάχης 100
Τηλέφωνο – 210-9532712
e-mail – kepygeias@kallithea.gr
site – www.kepygeias.gr

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Άννα Γιαννακού-Πάσχου
O Δήμαρχος & Αντιπρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ
Δημήτρης Κάρναβος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο