Πώς να αποφύγετε την καταπόνηση στα μάτια

Αποφύγετε την καταπόνηση των ματιών και χαλαρώστε τα ακολουθώντας τις χρήσιμες συμβουλές που ακολουθούν.

Κάντε ένα διάλειμμα

Κάθε φορά που κάνετε μια εργασία που απαιτεί συγκέντρωση, κάντε ένα διάλειμμα κάθε 20 λεπτά. Κοιτάξτε ένα μακρινό αντικείμενο, όπως μια εικόνα στον απέναντι τοίχο, τη θέα έξω από το παράθυρο, για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Επιτρέποντας στα μάτια σας να στρέψουν κάπου αλλού την προσοχή, τα βοηθάτε να χαλαρώσουν.

Ξεκουράστε τα

Τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους μέχρι να γίνουν ζεστά και απαλά. Στη συνέχεια τοποθετήστε τις παλάμες σας πάνω από τα κλειστά σας μάτια. Κρατήστε τα εκεί για λίγα δευτερόλεπτα.
Μπορείτε επίσης, να βρέξετε μια πετσέτα με κρύο νερό, να τη στύψετε και να την απλώσετε πάνω από τα μάτια σας για πέντε λεπτά, θα ανακουφίσει την πίεση.
Κάντε αναπροσαρμογές

Ενεργοποιήστε την αντίθεση στην οθόνη του υπολογιστή σας σε υψηλά επίπεδα καθώς με αυτόν τον τρόπο γράμματα και εικόνες γίνονται πιο ευκρινείς.
Ρυθμίστε το ύψος της καρέκλας σας έτσι ώστε να κοιτάτε ελαφρά προς τα κάτω στην οθόνη. Γείρετε την οθόνη για να καλύψει το βλέμμα σας.
Βεβαιωθείτε ότι τα μάτια σας είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά από την οθόνη.
Δώστε στα γυαλιά σας ένα διάλειμμα

Αν έχετε ήπια μυωπία, δοκιμάστε την ανάγνωση ή την εργασία στον υπολογιστή χωρίς τα γυαλιά.

Γυαλιά ηλίου

Κάθε εποχή, ακόμη και το χειμώνα, πρέπει να φοράτε γυαλιά ηλίου καθώς αυτό θα μειώσει την καταπόνηση των ματιών. Επιλέξτε γυαλιά ηλίου με κίτρινους, πορτοκαλί, ή καφέ φακούς. Το φως στο μπλε τμήμα του φάσματος είναι αυτό που μας προκαλεί στραβισμό και αυτοί οι φακοί το μπλοκάρουν.

πηγή: medicalnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο