Αυτές είναι οι 9 τροφές που μπορούν να καταπραΰνουν τον πονοκέφαλο σου…

Αυτές είναι οι 9 τροφές που μπορούν να καταπραΰνουν τον πονοκέφαλο σου…Κεφαλαλγία – είναι ο πόνος στην κεφαλή ο οποίος εντοπίζεται πάνω από τα μάτια ή από τα αυτιά ,στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή στο άνω τμήμα του αυχένα Η κεφαλαλγία είναι ένα πολύ θαμπός πόνος που συναντούμε με την ημέρα.

Τις περισσότερες φορές μπορούμε να απαλλαγούμε από τον πονοκέφαλο με τη λήψη χαπιών ή με ένα μασάζ κεφαλής.

Ένα άλλος καλός και υγιεινός τρόπος για να μειώσουμε τον πονοκέφαλο είναι να καταναλώσουμε τα ακόλουθα τρόφιμα.

Πατάτες τηγανητές: Μετά από μια θυελλώδη νύχτα, οι τηγανιτές πατάτες είναι η τέλεια θεραπεία για hangover. Στην πραγματικότητα, το αλκοόλ είναι διουρητικό και προκαλεί αφυδάτωση και την απώλεια του καλίου. Για να αντισταθμίσει το χαμένο κάλιο.

Καφές: Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το αλκοόλ προκαλεί διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων που οδηγεί σε πονοκέφαλο. Σε αντίθεση με το αλκοόλ, η καφεΐνη συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία και ανακουφίζει από τον πόνο. Αλλά και πάλι, να είστε προσεκτικοί με τον καφέ, διότι πάρα πολύς καφές μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο πονοκέφαλο.

Καρπούζι: Η αφυδάτωση είναι μια σημαντική αιτία των πονοκεφάλων, έτσι, αντί για χάπι, φτάνουν τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε νερό όπως το καρπούζι. Το νερό στα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν βασικά μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το οποίο είναι ένα βασικό μεταλλικό για την πρόληψη των πονοκεφάλων.

Αμύγδαλα: Το Μαγνήσιο που υπάρχει στα αμύγδαλα μπορεί επίσης να ανακουφίσει τον πονοκέφαλο . Επιπλέον, τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους που υποφέρουν από ημικρανίες. Καλή εναλλακτική λύση για τα αμύγδαλα είναι οι μπανάνες, αποξηραμένα φρούτα, ινδικά καρυδιά κλπ Γιαούρτι: Η έντονος παλμός στο κεφάλι μετά από την οποία ακολουθεί ο πονοκέφαλος είναι ένα σημάδι ότι έχετε έλλειψη ασβεστίου. Ο απλούστερος τρόπος για να κάνει τον πόνο να πάει μακριά είναι να πίνετε ένα φλιτζάνι γιαούρτι, το οποίο είναι πλούσιο σε ασβέστιο. Το γιαούρτι, όχι μόνο θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα για τον πονοκέφαλό σας, αλλά θα βελτιώσει επίσης το έργο των εντέρων.

Σπανάκι: Βοηθά για χρόνια, και μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημα με τον πονοκέφαλο. Δηλαδή, το σπανάκι περιέχει μέταλλα, όπως το μαγνήσιο και κάλιο που μπορούν να ανακουφίσουν τον πονοκέφαλο.  

πηγή
epixirimatias

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο