Υψηλή ζήτηση για τα ακίνητα στο παραλιακό μέτωπο

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές
Στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» εντοπίζεται το 80% της ζήτησης για την απόκτηση κατοικίας στις παράκτιες περιοχές της Αττικής. Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στην ακτογραμμή που εκτείνεται από τα νότια  προάστια μέχρι το Σούνιο, γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», απολαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο της ζήτησης, ενώ υψηλό είναι και το αγοραστικό ενδιαφέρον σε Λούτσα και Ραφήνα.

Παράλληλα, αναφέρει το ρεπορτάζ, οι τιμές στις εν λόγω περιοχές εμφανίζονται σταθεροποιημένες τον τελευταίο χρόνο, καθώς έχει ενισχυθεί σημαντικά το αγοραστικό ενδιαφέρον, τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους (κυρίως εκτός Ε.Ε.) αγοραστές, οι οποίοι αναζητούν ακίνητα κοντά στη θάλασσα, με στόχο την εκμετάλλευσή τους. Σύμφωνα με φορείς της αγοράς ακινήτων, μια κατηγορία αγοραστών αφορά εκείνους που προέρχονται από χώρες εκτός της Ε.Ε. και αναζητούν ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ προκειμένου να αιτηθούν άδεια παραμονής για τους ίδιους και τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Ενδεικτικά, ιδού πώς διαμορφώνεται η μέση τιμή πώλησης ανά τ.μ. σε περιοχές των Νοτίων προαστίων: Βάρη στα 2.883, Βάρκιζα στα 2.293, Βουλιαγμένη 4.672, Βούλα 3.342, Γλυφάδα 3.583, κάτω Ελληνικό 4.283, Άλιμος 2.641, Παλαιό Φάληρο 2.445

news.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο