Η δύναμη της ναυταθλητικής Ελλάδας αναδεικνύεται μέσα από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών 420

Είναι μία γιορτή του αθλητισμού. Μία γιορτή της ιστιοπλοΐας. Το Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκαφών 420 που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών-Καλλιθέας (Ν.Ο.Τ.Κ) από τις 22 έως τις 30 Ιουλίου, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», μετράει αντίστροφα για την έναρξή του.

Στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Ναυταθλητικής Μαρίνας Καλλιθέας οι προετοιμασίες των αθλητών/αθλητριών και των διοργανωτών είναι πυρετώδεις.

Έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία εμπιστεύτηκε την Ελλάδα, την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τον Ναυτικό Όμιλο Τζιτζιφιών-Καλλιθέας για την ανάληψη της διοργάνωσης σε εποχές δύσκολες οικονομικά.

Αποτελεί διεθνή αναγνώριση, όχι μόνο της ελληνικής ιστιοπλοΐας, αλλά και της Ελλάδας. Μία αναγνώριση ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν ακόμη και σε δύσκολες εποχές να συναγωνιστούν μεγάλες αθλητικές δυνάμεις, έχοντας ως πλεονεκτήματα την εμπειρία, την τεχνογνωσία, το μεράκι και την αγάπη τους για τον αθλητισμό.

Η Ελλάδα αποδεικνύει και μέσω του αθλητισμού και δη της ιστιοπλοΐας ότι είναι μία παγκόσμια ναυτική δύναμη.

Στις ολυμπιακές ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στην Καλλιθέα έχει δημιουργηθεί ένα αθλητικό και πολιτιστικό μωσαϊκό, το οποίο συνθέτουν οι 368 ιστιοπλόοι, οι 54 προπονητές και οι 70 συνοδοί αποστολών, που έχουν έρθει από κάθε γωνιά του πλανήτη για να λάβουν μέρος σε μία διοργάνωση, που μέχρι τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα μαγνητίζει το βλέμμα του παγκόσμιου ναυταθλητισμού.

Το γεγονός ότι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι open, έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής και σε χώρες εκτός Ευρώπης. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή πληρώματα από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Το παρών δίνουν ιστιοπλόοι από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Νότιο Αφρική, την Ουρουγουάη, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, το Ισραήλ, την Ινδία και την Ινδονησία.

Στη διοργάνωση των αγώνων συμμετέχουν άνθρωποι της ιστιοπλοΐας με εμπειρία από Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δίνοντας μία μεγάλη διάσταση στο πανευρωπαϊκό.

Το πρόγραμμα

Μέρα 1η – 22 Ιουλίου Εγγραφές και Καταμετρήσεις 09:00-19:00, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους από τους υπεύθυνους της κλάσης του 420, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούν τις προδιαγραφές.

Μέρα 2η – 23 Ιουλίου Εγγραφές και Καταμετρήσεις 09:00-19:00

Μέρα 3η – 24 Ιουλίου Εγγραφές και Καταμετρήσεις 09:00-19:00

Αγώνας δοκιμής 14:00

Τελετή έναρξης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 20:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μέρα 4η – 25 Ιουλίου Αγώνες 12:00

Μέρα 5η – 26 Ιουλίου Αγώνες

Μέρα 6η – 27 Ιουλίου Αγώνες

Μέρα 7η – 28 Ιουλίου Αγώνες

Μέρα 8η – 29 Ιουλίου Αγώνες

Μέρα 9η – 30 Ιουλίου Αγώνες

Απονομή κυπέλλων και τελετή λήξης στο ΝΟΤΚ 19:30

Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καλλιθέας, σε συνεργασία με την διεθνή κλάση 420, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

sport24.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο