Έρχεται Μητρώο Διαδικασιών & νέο ηλεκτρονικό KEΠ –Πώς θα λειτουργούν

Μια μεγάλη προσπάθεια για την δημιουργία Μητρώου Διαδικασίων στο Δημόσιο έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στόχος είναι η καταγραφή όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για κάθε συναλλαγή των πολιτών (πχ έκδοση ταυτότητας, διαβατηρίου, πιστοποιητικών κλπ) ώστε:
-Πρώτον: Να αναρτηθούν σε συγκεκριμένη πλατφόρμα η οποία θα είναι προσβάσιμη στους πολίτες. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ομιλία της την έδρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι, η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη είχε μιλήσει για τη δημιουργία της πλατφόρμας ΝΕΟΣ ΕΡΜΗΣ, η οποία θα αντικαταστήσει τον σημερινό ΕΡΜΗ, που, στην ουσία, αποτελεί το ηλεκτρονικό ΚΕΠ (e-ΚΕΠ).  Το ίδιο πάνω-σχέδιο είχε επαναλάβει και σε ομιλία της στο 5ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2017», που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τη συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης.
-Δεύτερον: Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες. Για παράδειγμα αν για την έκδοση ενός πιστοποιητικού απαιτούνται δέκα έγγραφα, να μειωθεί ο αριθμός τους όσο το δυνατόν περισσότερο, στα απολύτως απαραίτητα.
-Τρίτον: Όλα οι διαδικασίες να γίνονται και ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας ΝΕΟ ΕΡΜΗΣ, δηλοαδή, του νέου e-KEΠ.
Πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, καθώς η όλη διαδικασία απαιτεί τη συνεργασία όλων των υπουργείων, αυτή την στιγμή δεν μπορεί να προσδιοριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή της. Στόχος, όμως, είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εντός του 2017 να ανακοινωθεί ένα πρώτο αποτέλεσμα για διαδικασίες που χρησιμοποιούν συχνά οι πολίτες.
aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο