ΕΕΤΑΑ-Παιδικοί Σταθμοί: Παράπονα από γονείς για προβλήματα στη συλλογή δικαιολογητικών

Τρεις μέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υποβολή των αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς στην ΕΕΤΑΑ, για την υλοποίηση της πράξης στο πλαίσιο της δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” έτους 2017 – 2018, εντείνονται τα παράπονα από γονείς για προβλήματα που αφορούν την κατάθεση των δικαιολογητικών και κυρίως ότι αφορά τις φορολογικές δηλώσεις.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε 24-5-2017 και λήγει στις 9-6-2017. Υπάρχουν όμως αρκετά πρακτικά προβλήματα τα οποία σύμφωνα με τους ενδιαφερόμενους, οι οποίο πλέον «βομβαρδίζουν» με μηνύματα την aftodioikisi.gr, είναι τα παρακάτω:

1. Υπάρχουν φορολογικές δηλώσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί μεν, όμως χρειάζεται
να περάσουν από έλεγχο δικαιολογητικών από το αρμόδιο τμήμα της εφορίας, ως εκ τούτου η εκκαθάριση τους θα καθυστερήσει. Οι οικείες ΔΟΥ έχουν ενημερώσει τους γονείς ότι οι εκκαθαρίσεις θα ξεκινήσουν Αύγουστο, δηλαδή μετά το πέρας της έκδοσης οριστικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ. .Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελούν οι οικογένειες με μέλη ΑμεΑ από τους οποίους, έχει ζητηθεί έλεγχος δικαιολογητικών από τις οικείες ΔΟΥ, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά-μεΑ να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών ή ΚΔΑΠ.

2. Δεν μπορούν να γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων που ανήκουν
σε εταιρείες (ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κτλ) καθώς το taxisnet δεν τις δέχεται ακόμη. Αυτό συμβαίνει, διότι δεν είναι εφικτό να βγει το μέρισμα και να μπορέσουν τα φυσικά πρόσωπα να υποβάλλουν τις ατομικές τους δηλώσεις.

3. Επίσης, πρόβλημα αντιμετωπίζουν μέρος των κατά επάγγελμα αγροτών καθώς
λόγο προβλημάτων, λαθών του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν προ-συμπληρωθεί οι κωδικοί 037 – 038 εντύπου Ε1 στη μερίδα των αγροτών. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλουν ούτε αυτοί φορολογική δήλωση.

Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι σημειώνουν, ότι «εάν δεν λυθούν άμεσα τα παραπάνω προβλήματα, για τα οποία οι γονείς δεν μπορούν να θεωρηθούν υπαίτιοι και υπεύθυνοι, διότι αφορά μια κρατική υπηρεσία αλλά και την ίδια την ΕΕΤΑΑ, μια μεγάλη μερίδα γονέων δεν θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει στο πρόγραμμα με αποτέλεσμα πολλές χιλιάδες παιδιών να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών ή ΚΔΑΠ.

Πρόκειται για μια μεγάλη αδικία που πλήττει μεγάλο αριθμό οικογενειών, ανάμεσα τους και οικογένειες με μέλη ΑμεΑ, κάτι που από μόνο του, αλλά και όχι μόνο φυσικά, δημιουργεί πρόβλημα ως προς την ισότιμη συμμετοχή όλων στο πρόγραμμα και αφήνει το περιθώριο στους γονείς που πλήττονται να κινηθούν με όποιον νόμιμο τρόπο, προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο την ισότιμη συμμετοχή όλων των οικογενειών στο πρόγραμμα».

Οι ίδιοι ζητούν από τους αρμόδιους να επιληφθούν «του θέματος και να δοθεί λύση άμεσα, προκειμένου να μην χαθούν οι προθεσμίες και να μην αδικηθούν πολλοί πολίτες».

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο