ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

«ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ», «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
ΚΑΙ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ»
ΒΑΣΩΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΘΟΔΩΡΗ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ.

Η Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (18/5/2017) να ακυρώσει την εκλογή Εκτελεστικής Επιτροπής στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» και να επιβάλει την τροποποίηση της Συστατικής του Πράξης δικαιώνει την πολιτική πρωτοβουλία των δημοτικών παρατάξεων «Όλα για την Καλλιθέα μας», «Η Καλλιθέα Μπροστά» και «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας» να προσφύγουν υπέρ της τήρησης της νομιμότητας στο μεγαλύτερο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.
Είχαμε εγκαίρως και κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει τον κ. Δήμαρχο και τη διοίκηση του Οργανισμού ότι η εμμονή τους στην εκλογή Εκτελεστικής Επιτροπής παρέβαινε το νόμο, αφού αυτή θα ήταν δυνατή μόνον εφ’ όσον ο πληθυσμός της Καλλιθέας θα υπερέβαινε τις 100.000 κατοίκων σύμφωνα προς το άρθρο 240Α του Ν. 3463/2006.
Είχαμε, εξάλλου, εγκαίρως και κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει τον κ. Δήμαρχο και τη διοίκηση του Οργανισμού ότι η εμμονή τους στην παρατυπία προσέβαλε το κύρος του Δήμου, δημιουργώντας στους πολίτες και τις δημοτικές παρατάξεις δικαιολογημένες ανησυχίες για σκοπιμότητες, τις οποίες αυτή η παράνομη πράξη μπορεί να υπηρετεί. 
Ο κ. Δήμαρχος και η διοίκηση του Οργανισμού είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι’ αυτή τη θεσμική κατάπτωση.
Οι δημοτικές παρατάξεις «Όλα για την Καλλιθέα μας», «Η Καλλιθέα Μπροστά» και «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας» θεωρούν ότι ο κ. Δήμαρχος και η διοίκηση του Οργανισμού απέτυχαν να εκπροσωπήσουν τη νομιμότητα. Έρχονται, έτσι, σε σύγκρουση με τις διαθέσεις των πολιτών που ζητούν από όλους τους αιρετούς διαφάνεια και αποτελεσματικότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων και την εκπλήρωση της αποστολής τους.
Οι δημοτικές παρατάξεις «Όλα για την Καλλιθέα μας», «Η Καλλιθέα Μπροστά» και «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας» υπογραμμίζουν και πάλι ότι με συντονισμένες ενέργειες και με κάθε νόμιμο μέσο θα εξακολουθήσουν να αντιπαρατίθενται πολιτικά στην υποβάθμιση και τον εξευτελισμό των δημοκρατικών κανόνων λειτουργίας του Δήμου. Θα εξακολουθήσουν να εργάζονται για ένα Δήμο ισχυρό συμπαραστάτη και άξιο της εμπιστοσύνης των πολιτών. Ο κ. Δήμαρχος και η σημερινή διοίκηση δεν μπορούν, άλλωστε, να την εγγυηθούν. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο