Ολοκληρώθηκε το ΚΕΔΕ City Challenge Crowdhackathon Smartcity

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ΚΕΔΕ City Challenge Crowdhackathon Smartcity.

Στον μαραθώνιο συμμετείχαν πάνω από 200 διαγωνιζόμενοι σε 50 ομάδες και για τρεις μέρες με τη βοήθεια 40 έμπειρων μεντόρων και 17 ατόμων επιτροπή αξιολόγησης, που προέρχονταν από τους Δήμους, την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα υλοποίησαν πρωτότυπες εφαρμογές χρήσιμες για τις πόλεις και την τοπική αυτοδιοίκηση. Πολύτιμη βοήθεια για τη πραγματοποίηση της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι 32 εθελοντές μας. Το ΚΕΔΕ City Challenge Crowdhackathon Smartcity διοργανώθηκε με την τεχνολογική υποστήριξη της εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy.

Την Κυριακή το απόγευμα οι ομάδες παρουσίασαν τις εφαρμογές τους στην κριτική επιτροπή και στο κοινό, με την παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργου Πατούλη. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από στελέχη Δήμων, ακαδημαϊκούς και έμπειρα στελέχη της αγοράς αποφάσισε να βραβεύσει τις ακόλουθες ομάδες.

Βραβεία

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης απένειμε τα βραβεία:

1ο βραβείο 6.000 ευρώ στην ομάδα Needsa για την εφαρμογή τους Happy Trees. Αφορά την απομακρυσμένη άρδευση χώρων πρασίνου με δυνατότητα συλλογής δεδομένων καιρού, υγρασίας εδάφους κοκ.

2ο βραβείο 4.000 ευρώ στην ομάδα MX2T για την εφαρμογή τους Social wallet για ευπαθείς ομάδες.

3ο βραβείο 2.000 ευρώ στην ομάδα City Hub για την εφαρμογή τους API Dashboard για διασύνδεση υφιστάμενων εφαρμογών των δήμων.

Η ομάδα Citizen 17 με την εφαρμογή τους για πληρωμές στους δήμους με τη χρήση blockchain κέρδισε το χρηματικό βραβείο των 3.000 ευρώ που προσέφερε η Εθνική Τράπεζα για εφαρμογή σχετική με fintech. Το βραβείο απένειμαν η κα Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας και ο κος Νίκος Χριστοδούλου, Διευθυντής Λειτουργικής Στήριξης του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι συμμετείχαν και στην κριτική επιτροπή.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απένειμε το 4ο βραβείο 1.000 ευρώ στην ομάδα Hack Smart για την εφαρμογή τους Smartacus που σχετίζεται με την αναγνώριση εικόνας για τουριστικά σημεία.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου απένειμε το 5ο βραβείο 1.000 ευρώ στην ομάδα City ++ για την εφαρμογή τους WeCycle που αφορά τους έξυπνους κάδους και μοντέλα ανακύκλωσης.

Η κα Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, που ήταν και χορηγός της διοργάνωσης, απένειμε το 6ο βραβείο 1.000 ευρώ στην ομάδα Park Guru για την εφαρμογή τους για onstreet πάρκινγκ.

Από ένα laptop κέρδισαν η ομάδα από το Λύκειο Νέου Μοναστηρίου Δομοκού ως η νεότερη – ηλικιακά – ομάδα που συμμετείχε για τον τουριστικό οδηγό για το Νέο Μοναστήρι που ανέπτυξαν και η ομάδα για άτομα με ειδικές ανάγκες vento volunteers για την πλατφόρμα εθελοντισμού που ανέπτυξαν.

Πλούσια δώρα, laptop, tablet και ρολόγια κληρώθηκαν στις υπόλοιπες ομάδες καθώς και από ένα ρολόι χρονογράφο πήραν οι εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

City Challenge

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης στην τελετή βράβευσης σημείωσε την καθιέρωση του Crowdhackathon Smartcity σε ετήσια βάση, ως θεσμό για την καινοτομία στην τοπική αυτοδιοίκηση και την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ και ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 2ου City Challenge Crowdhackathon Smartcity για τον Ιούνιο του 2018.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι οι εφαρμογές των ομάδων θα εξελιχθούν περαιτέρω μέσω του City Challenge Accelerator που ετοιμάζει η ΚΕΔΕ για την ωρίμανση εφαρμογών, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν παραγωγικά σε Δήμους. H ΚΕΔΕ θα δημιουργήσει στη συνέχεια ένα Marketplace εφαρμογών από τις οποίες ο κάθε Δήμος θα μπορεί να επιλέγει αυτές που χρειάζεται για να επιτελέσει το έργο του.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Τσιάμης ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του δικτύου στελεχών των Δήμων City Challenge, υπό την ομπρέλα της ΚΕΔΕ, ως «ψηφιακών πρεσβευτών» για την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στους Δήμους της χώρας, με στόχο την επίλυση καθημερινών προβλημάτων με ηλεκτρονικά μέσα και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο