Header AD

Όσοι πέρασαν από την δημοτική καντίνα της Δαβάκη έτριβαν τα μάτια τους!


Λίγοι Καλλιθεάτες γνωρίζουν πως στο πάρκο της πλατείας Δαβάκη εδώ και χρόνια υπάρχει δημοτική καντίνα.
Κάτι η πυκνή βλάστηση που την καταστούσε "αόρατη", κάτι η  υποβάθμιση του πάρκου την τελευταία δεκαπενταετία... η καντίνα είχε απαξιωθεί τελείως και δεν αποτελούσε επιλογή κανενός πλην ελαχίστων ηλικιωμένων που περνούσαν τις ώρες τους στο κατά τα άλλα υπέροχο, αλλά και ταυτόχρονα αναξιοποίητο και ξεχασμένο πάρκο.

Και ξαφνικά κάτι άρχισε να αλλάζει.

Με πρωτοβουλία της Κορίνας Δαμουλιάνου, δημοτικής συμβούλου και προέδρου της Δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Καλλιθέας (που ανήκει η καντίνα), ξεκίνησαν μία σειρά από παρεμβάσεις.
Kλαδεύτηκαν τα δέντρα που είχαν ζώσει-κρύψει την καντίνα, κόπηκαν τα κάγκελα, απομακρύνθηκαν μπάζα, καθαρίστηκε ο χώρος και βάφτηκε, δημιουργήθηκε  δεύτερη είσοδος δρομάκι με πλάκες που οδηγεί στις δημόσιες τουαλέτες και πολλές ακόμη  μικροπαρεμβάσεις .
Που από ότι μάθαμε είναι μόνο η αρχή μιας και υπάρχουν προγραμματισμένα πάρα πολλά πράγματα για τους επόμενους δύο μήνες ώστε να αλλάξει τελείως η όψη του χώρου.
Το εντυπωσιακότερο όλων όμως  είναι πως όταν ρωτήσαμε πόσο κόστισαν οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις, η απάντηση που πήραμε ήταν....10 Ευρώ!!
Γιατί 10 ευρώ κόστιζαν κάποιες λάμπες που χρειάστηκαν αλλαγή και ότι άλλο έγινε, έγινε αποκλειστικά με την εργασία των εργαζομένων της ΔΑΕΚ,  και την αμέριστη βοήθεια της αντιδημαρχίας καθαριότητας και πρασίνου, των τεχνικών υπηρεσιών και των τεχνικών συνεργείων!
Σε αυτό το σημείο θα ήταν παράλειψη να μην επισημάνουμε και τον ρόλο του πρώην προέδρου της ΔΑΕΚ δημοτικού συμβούλου Σταύρου Ζάκα, που γνωρίζουμε πως εδώ και καιρό είχε προετοιμάσει το έδαφος με προτάσεις και ιδέες για την σταδιακή αλλαγή της καντίνας.

Οι Καλλιθεάτες άρχισαν ήδη να αγκαλιάζουν την προσπάθεια

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, η προσπάθεια άρχισε να αγκαλιάζεται από τους δημότες. Γνωστό φροντιστήριο της Καλλιθέας  εμπιστεύτηκε και επέλεξε τον χώρο της καντίνας για να κάνει την εκδήλωση του για το τέλος της χρονιάς.... το αποτέλεσμα;...Ε-Ν-Τ-Υ-Π-Ω-Σ-Ι-Α-Κ-Ο!
Παιδικές φωνές, μουσική και χαρούμενα πρόσωπα γέμισαν τον χώρο απολαμβάνοντας  ξένοιαστα την δροσιά και την κρυμμένη ομορφιά του πάρκου.
Δείτε τις εικόνες και τα βίντεο που ακολουθούν παρακάτω από την εκδήλωση της Παρασκευής που μας πέρασε και θα εκπλαγείτε και εσείς
Να μην σταματήσει η αλλαγή

Κλείνουμε με την ευχή να συνεχιστεί η προσπάθεια που σίγουρα θα βρει τους πάντες (διοίκηση και αντιπολίτευση) να την στηρίζουν ολόψυχα  (θα μας κάνει εντύπωση αν βρεθεί έστω και ένας επικριτής)... και φυσικά περιμένουμε ειδικά την διοίκηση του δήμου να την αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο και να μην σταματήσει εκεί, αλλά να προχωρήσει και στην γενικότερη αξιοποίηση του πάρκου, που σίγουρα οι Καλλιθεάτες όταν το "ανακαλύψουν" ξανά, θα το λατρέψουν και θα τους κάνει ακόμη πιο περήφανους για την πόλη τους.
Όσοι πέρασαν από την δημοτική καντίνα της Δαβάκη έτριβαν τα μάτια τους! Όσοι πέρασαν από την δημοτική καντίνα της Δαβάκη έτριβαν τα μάτια τους! Reviewed by athinapoli on 30.5.17 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια