Τοποθέτηση του Θοδωρή Ψαλιδόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο νέο – φιλελεύθερος Δήμαρχος εναντίον των νέο – φιλελεύθερων μέτρων …

«Αισθάνομαι θυμηδία, αλλά για λόγους ευπρεπείας, αποφεύγω τον γέλωτα». Με αυτόν τον σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» Θοδωρής Ψαλιδόπουλος την απόφαση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου να εισαγάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο (22/5/2017) εκτάκτως και χωρίς προηγουμένη συνεννόηση με τις δημοτικές παρατάξεις, συζήτηση για την καταγγελία του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 – 2021 και λοιπές διατάξεις».
«Ο κ. Δήμαρχος, αρχιτέκτονας της νέο – φιλελεύθερης μετάλλαξης του Δήμου καταγγέλλει την Κυβέρνηση για συμβιβασμό με την νέο – φιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Θ. Ψαλιδόπουλος, ο οποίος διερωτήθηκε: «Τι ενοχλεί τον κ. Δήμαρχο περισσότερο; Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι τόσο ακραιφνής εκπρόσωπος του νέο – φιλελευθερισμού, ώστε να τον συνοδεύσει με την αυτή άνεση, όπως τον κ. Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, σε περιοδεία στην Καλλιθέα; Ή ότι έχει πλέον αποδειχθεί ότι ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητος, όπως θέλησε να εμφανιστεί στις εκλογές;»
Ο Θ. Ψαλιδόπουλος υπογράμμισε με έμφαση ότι η επιλογή του κ. Δημάρχου να εισαγάγει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι απλώς μια αντικυβερνητική στάση, όμοια με αυτήν του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Γιώργου Πατούλη και πως ο κ. Δημήτρης Κάρναβος είχε πράξει το ίδιο και όταν ευρισκόμενος στην αντιπολίτευση κατήγγελλε το Μνημόνιο της Κυβέρνησης του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Αμφισβητώντας την αξιοπιστία της τακτικής του κ. Δημάρχου, σημείωσε ότι η καταγγελία της νέο – φιλελεύθερης πολιτικής των Μνημονίων είναι υπόθεση των προοδευτικών δυνάμεων και της Αριστεράς. «Εσείς, γιατί ανακατεύεστε» διερωτήθηκε, ενώ εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι στην Ευρώπη δεν διαμορφώνεται το αναγκαίο μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την ανατροπή της νέο – φιλελεύθερης πολιτικής, η οποία έχει καταστεί συμβατικό στοιχείο της ευρωπαϊκής συνεργασίας.
Να τοποθετηθεί η Κυβέρνηση
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του νέου νόμου, ο Θ. Ψαλιδόπουλος τόνισε ότι αυτός ασφαλώς και περιλαμβάνει διατάξεις, οι οποίες επιβαρύνουν τη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενισχύουν τον κρατικό συγκεντρωτισμό σε βάρος της. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση οφείλει να αποσαφηνίσει τη στάση της έναντι των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες προτίθεται να εισαγάγει στο θεσμό και να επιταχύνει τον αναγκαίο διάλογο με την ΚΕΔΕ. Τόνισε, πάντως, ότι υπό τις περιστάσεις της παρατεινόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και η ίδια η Αυτοδιοίκηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να «είναι αυτή που ξέραμε» και άσκησε δριμύτατη κριτική στην επιλογή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων να επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στο ενδεχόμενο καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο