Κολοβακτηρίδια σε νερό βρύσης εντόπισε στην Αττική το επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ

Έλεγχοι από την Καλλιθέα μέχρι τη Ελευσίνα.

Κολοβακτηρίδια σε νερό βρύσης εντόπισε το επιστημονικό συνεργείο του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, ύστερα από δειγματοληψίες που πραγματοποίησε σε περιοχές του Πειραιά και της Νοτιοδυτικής Αττικής.

«Επικίνδυνο το νερό σε βρύσες επιχειρήσεων, σχολείων και νοικοκυριών, ύστερα από το οδοιπορικό που πραγματοποίησε το επιστημονικό συνεργείο του ΠΑΚΟΕ στις 24/04/2017 από την Καλλιθέα μέχρι τη Ελευσίνα. 
Στη Καλλιθέα, Π. Φάληρο, στη Δραπετσώνα, στο Κερατσίνι, στο Πέραμα και στην Ελευσίνα
το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης είναι κατάλληλο για χρήση. Από κει και πέρα αρχίζουν τα μείγματα νερού των κολοβακτηριδίων, ψευδομονάδων τόσο στο Μοσχάτο όσο και στο Πειραιά. Στα δείγματα της δειγματοληψίας στο Μοσχάτο βρέθηκαν τιμές υψηλότερες από τα επιτρεπτά όρια ενώ στο Πειραιά ένα από τα πέντε δείγματα της δειγματοληψίας βρέθηκαν τιμές υψηλές από τα επιτρεπτά όρια. Ο πίνακας δείχνει τ’ αποτελέσματα, την επικινδυνότητα και την ακαταλληλότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σε ποσοστό 12 % των δειγμάτων, όπου σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) , το ποσοστό αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά το 2 – 3 %.».

zougla.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο