ΑΣΕΠ: Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το επόμενο τετράμηνο (λίστα)

Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο και σε φορείς του δημοσίου, έρχονται τους επόμενους μήνες μέσω προκηρύξεων που ήδη έχει εκδώσει αλλά και άλλες που θα δημοσιοποιήσει το ΑΣΕΠ το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πρόκειται να «τρέξουν» το επόμενο διάστημα μέσω προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, οι παρακάτω προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις εργασίας:
— Εντός του Μαϊου θα εκδοθεί η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 170 θέσεις προσωπικού Τεχνολογικής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για το Υπουργείο Δικαιοσύνης με την οποία και ολοκληρώνεται το πακέτο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η τελευταία προκήρυξη αφορά 170 θέσεις σε ειδικότητες όπως Γραμματείς Δικαστηρίων, και υπαλλήλους γενικών καθηκόντων για την υποστήριξη της διοικητικής λειτουργίας των δικαστηρίων.

— Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 5Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

 — Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται το αίτημα της Υπηρεσίας Ασύλου 203 μόνιμες θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου όσο και στα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου, καθώς και στα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω. Το αντικείμενο της εργασίας του νέου προσωπικού θα κυρίως την εξέταση αιτημάτων ασύλου και τη διαχείριση του μέρους της διαδικασίας που της αντιστοιχεί. Για το λόγο αυτό πολλές από τις προσλήψεις θα αφορούν κατευθύνσεις οικονομικών και λογιστικής. Η συγκεκριμένη Προκήρυξη αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο, τρίμηνο.

— Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα της ΕΥΔΑΠ για 300 θέσεις  μονίμων υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ σε ειδικότητες εργατών, καταμετρητών, οδηγών γ΄ κατηγορίας, πολιτικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων, οικονομολόγων κλπ.

— Μέχρι τον Ιούλιο θα αναπτυχθούν οι πρώτες 60 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν και οι 239 που προβλέπει ο σχεδιασμός, σε 65 αστικά κέντρα, τα οποία έχουν επιλεγεί με κριτήρια κοινωνικά και οικονομικά. Για την στελέχωση τους θα γίνουν 3.000 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ με συμβασεις εως 4 έτη. Από τις θέσεις αυτές, που θα προκηρυχθούν τον Μάιο, οι 1.300 αφορούν γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και οι 1.700 λοιπού προσωπικό. Οι γιατροί θα λάβουν μισθό επιμελητή α’ του ΕΣΥ (περίπου 1.500€ καθαρά) και μετά το τέλος της τετραετούς θητείας τους θα μπορούν να απορροφηθούν στο ΕΣΥ. Το υπόλοιπο προσωπικό θα αμείβεται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου.
— Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) για 76 μόνιμες θέσεις σε ειδικότητες μηχανικών και χειριστών Πληροφορικής.
— Το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται επίσης αίτημα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για 137 θέσεις μονίμων υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ διοικητικών υπαλλήλων στις κεντρικές υπηρεσίες και σε Οργανισμούς Λιμένων.

— Αίτημα για 60 μόνιμες θέσεις  αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων, φυλάκων και συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία έχει υποβάλλει το υπουργείο Πολιτισμού.

— Επίσης 78 προσλήψεις θα πραγματοποιήσει ο ΟΑΕΔ με το υπουργείο Εργασίας να έχει καταθέσει ήδη αίτημα για τις προσλήψεις μέσα στο 2017, εκ των οποίων 50 στην ειδικότητα ΠΕ Πληροφορικής και 28 στην ΤΕ Πληροφορικής.

— Υπό επεξεργασία βρίσκεται αίτημα του Μουσείου Ακρόπολης για 12 μόνιμες θέσεις  ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ διοικητικών γραμματέων, φυλάκων και εξηγητών-φροντιστών.

— Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα του ΟΣΕ για την πρόσληψη 35 μόνιμων υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ σε ειδικότητες όπως Σταθμάρχες, Κλειδούχοι και Τεχνικοί για τις αμαξοστοιχίες.

–- Πέντε θέσεις γραφιστών ΤΕ και διπλωματούχους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει ζητήσει το Εθνικό Τυπογραφείο.

— Αίτημα για έξι θέσεις έχει υποβάλλει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ). Πρόκειται για πέντε ΠΕ και μία ΥΕ.

–- Δύο θέσεις ΠΕ θέσεις πιθανότατα διοικητικής κατεύθυνσης ζητά να εγκριθούν η Εθνική Αναλογιστική Αρχή.

Να σημειωθεί ότι τα τρία τελευταία αιτήματα, καθώς περιλαμβάνουν μικρό αριθμό θέσεων, είναι πιθανόν να ενταχθούν σε μία ενιαία Προκήρυξη.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο