Τέλη κυκλοφορίας: «Φωτιά» τα πρόστιμα – Δείτε ποιους αφορά

Στην «τσιμπίδα» του υπουργείου Οικονομικών θα μπαίνουν πλέον όσοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για το 2017 ή έχουν οχήματα ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, με τα πρόστιμα να είναι τσουχτερά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ειδήσεις», οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών έχουν εντοπίσει περίπου 90.000 οχήματα τα οποία ανήκουν σε σχεδόν 40.000 ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017.

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν διπλάσιο ποσό σε σύγκριση με αυτό που προβλέπεται για τα τέλη. Για παράδειγμα, εάν ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ. οχήματος μεγάλου κυβισμού έπρεπε να πληρώσει τέλη ύψους 290 ευρώ, πλέον με το πρόστιμο θα πρέπει να καταβάλει συνολικά 580 ευρώ.

Εξάλλου, το χρέος αυτό θα συνιστά στο εξής οφειλή προς την εφορία, γεγονός που συνεπάγεται πρόσθετες επιβαρύνσεις με περαιτέρω πρόστιμα και προσαυξήσεις, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν τακτοποιήσουν το χρέος τους.

Ταυτόχρονα, υπάρχει εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Τροχαίας, σε περίπτωση που σε μπλόκο βρεθεί όχημα χωρίς επιβεβαιωμένα πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, να αφαιρούνται αυτόματα οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Μάλιστα, όσοι ιδιοκτήτες έχουν εντοπιστεί θα λάβουν ενημέρωση μέσω e-mail και εάν δεν συμμορφωθούν, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο