Πώς να διαχειριστείτε την ενέργεια του παιδιού

Τα παιδάκια φημίζονται για την ενέργεια και τη ζωηράδα τους, όμως η καθημερινότητα μαζί τους είναι πολλές φορές δύσκολη Πάμε να δούμε ποιοι είναι οι πιο δόκιμοι και αποτελεσματικοί τρόποι διαχείρισης:

Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από επιβολή ορίων, πόσο μάλλον τα πολύ ζωηρά που μπορούν να ξεφύγουν πιο εύκολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι κανόνες πειθαρχίας πρέπει να εφαρμόζονται πιστά.

Βρείτε δημιουργικούς τρόπους εκτόνωσης της ενέργειάς τους, ιδανικά εκτός σπιτιού. Στο διαμέρισμα, με τον περιορισμένο χώρο για εκτόνωση, λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν.

Για τις περιπτώσεις όπου η ζωηράδα έχει να κάνει με εκνευρισμό και ανασφάλεια, φροντίστε να κάνετε συζήτηση για να σας πουν ευθέως τι τους έχει προκαλέσει αυτά τα συναισθήματα ώστε να τα βοηθήσετε.

Φροντίστε να κάνετε το παιδί να νιώθει ότι είσαστε δίπλα του σε ό,τι κι αν συμβεί επί της ουσίας και όχι μόνο με λόγια. Με αυτόν τον τρόπο ίσως διαπιστώσετε να έχει μεγαλύτερη ηρεμία στο εξής.

Αποφύγετε με κάθε τρόπο να κατηγορήσετε ή να επικρίνετε το μικρό σας για το γεγονός ότι είναι ζωηρό, αφού το μόνο που θα καταφέρετε είναι να το κάνετε να νιώσει άσχημα και να λειτουργήσει αντιδραστικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο