Ιούνιο & Ιούλιο βγες έξω μαζί μας

Το καλοκαίρι έφτασε, τα σχολεία τελειώνουν, η θερμοκρασία ανεβαίνει και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας καλεί να βγούμε έξω! Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, τα Πανοραμικά Σκαλιά, το Κανάλι και η Αγορά είναι μερικοί μόνο από τους εξωτερικούς χώρους όπου ξεδιπλώνεται το πολυδιάστατο πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ: Aθλητικές εκδηλώσεις, δημιουργικά εργαστήρια, κινηματογραφικές προβολές και πολλή μουσική.

Ο Ιούνιος ξεκινά με τη δεύτερη πράξη της ενότητας Microclimata στην Αγορά, η οποία θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα στο Μονοπάτι του Φάρου, προσκαλώντας μας να ανακαλύψουμε απροσδοκητα ηχοτόπια. Τα Music Escapades επιστρέφουν για δυο δυναμικές μουσικές αποδράσεις, με τον Κωνσταντίνο Βήτα τον Ιούνιο και με τον Theodore τον Ιούλιο. Ακόμα, στις αρχές του Ιουνίου,

η Αθηναϊκή μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» θα μας ταξιδέψει σε παλιές εποχές μέσα από μια ιδιαίτερη συναυλία, ενώ αυτόν τον μήνα επανέρχεται το El Sistema Greece, με καλεσμένη τη διάσημη σοπράνο Joey DiDonato που θα αποδείξει ότι στη μουσική αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Τον Ιούλιο, στο Ξέφωτο γιορτάζει η νεανική δημιουργικότητα, καθώς το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί το Schoolwave, το φεστιβάλ που εδώ και 12 χρόνια δίνει την ευκαιρία σε νεανικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα να παίξουν τη μουσική τους μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους.

Εκτός από τις πολλές μουσικές επιλογές, το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ επιστρέφει και η υπαίθρια κινηματογραφική ενότητα Park Your Cinema! Τον Ιούνιο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δυο ταινίες του μετρ του σασπένς Alfred Hitchcock, ενώ τον Ιούλιο το κλίμα γίνεται πιο ρομαντικό, με κομεντί από τη χρυσή εποχή του αμερικάνικου σινεμά.

Παράλληλα, τον Ιούνιο το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται για πρώτη φορά το Ιβηροαμερικανικο Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις – ΛΕA, το οποίο προωθεί τον διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου, της Λατινικής Αμερικής και της Ελλάδας.

Για μια εβδομάδα τον Ιούνιο (18-25/6), το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υποδέχεται το μεγάλο φεστιβάλ του καλοκαιριού που διοργανώνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τέλος, μέσα στον Ιούνιο θα λειτουργούν τέσσερις χώροι εστίασης του ΚΠΙΣΝ, στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών με θέα το Κανάλι, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, αλλά και το SNFCC Store!

Και αυτούς τους μήνες, όλες οι αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΚΠΙΣΝ έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο να συμμετέχουν καθημερινά στη διαμόρφωση της ταυτότητάς του.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο