Εκδήλωση του Δήμου Καλλιθέας για την 72η επέτειο από τη νίκη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Εβδομήντα δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο Δήμος Καλλιθέας, όπως κάθε χρόνο, τίμησε χθες, στο «Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών Πεσόντων για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδος 1941-1944» την ηρωική αντίσταση των εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών έναντι των Γερμανών κατακτητών.

          Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε: « Η Καλλιθέα είναι μια πόλη, με μεγάλη αντιστασιακή ιστορία και χιλιάδες παραδείγματα αντίστασης, ηρωισμού, θυσίας και  συστράτευσης στο μεγάλο κοινό αγώνα. ΟΙ Καλλιθεάτες είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη μεγάλη ιστορική περίοδο, η οποία συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ιδιαίτερης ταυτότητας στη πόλη μας. Η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να αποδώσουμε, απέναντι σε όλους αυτούς τους νεκρούς του πολέμου, το ιστορικό καθήκον και ηθικό μας χρέος, είναι να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη ».

        Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κος Κυριάκος Κενεβέζος, ο πρέσβης του Καζακστάν κος Alexei Volkov, ο πρέσβης της Αρμενίας κος Fadey Charchoghlyan, ο γενικός πρόξενος του Ουζμπεκιστάν κος Olim Kasimov, ο αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα κος Ελντάρ Αλίγιεφ,  ο σύμβουλος πρεσβευτής της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κος Ολέγκ Μπριντίχιν,  ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας  νοτίου τομέα Αθηνών κος Χρήστος Καπάταης. Την εκδήλωση άνοιξε ο κος  Χρ. Σοφιανίδης, εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις του Δήμου. Στη τελετή παρέστησαν επίσης αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες πολίτες και δημότες.  Στεφάνι κατατέθηκε εκ μέρους και της πρεσβείας της Ουκρανίας.
Την εκδήλωση πλαισίωσε η παρουσία τιμητικού αγήματος και στρατιωτικής μπάντας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο