4 πράγματα που έκαναν οι γονείς μας και εάν γίνονταν σήμερα θα πήγαιναν φυλακή

Το πρώτο που δεν γίνεται σήμερα είναι φυσικά το να μην βάλει κάποιος γονέας ζώνη ασφαλείας στο παιδί του Για να μην πούμε ότι είναι απαραίτητο και το παιδικό καθισματάκι στο αυτοκίνητο.

Προηγούμενες δεκαετίες κάτι τέτοιο φυσικά δεν συνέβαινε. Τα μωρά, τα παιδιά ήταν ελεύθερα μέσα στο αυτοκίνητο. Άλλοτε καθόντουσαν ήρεμα, και άλλοτε πάλι σκαρφάλωναν στα καθίσματα του οχήματος. Πράγμα ανεπίτρεπτο και άκρως επικίνδυνο. Τότε όμως ήταν φυσιολογικό. Στις ΗΠΑ έχει αποδειχτεί ότι οι ζώνες ασφαλείας σώζουν 14.000 παιδικές ζωές το χρόνο.

Δεύτερο: Παχύσαρκα παιδιά. Κάποτε το να είναι ένα παιδί τροφαντό ήταν σημάδι ότι ήταν υγιές. Πράγμα που φυσικά σήμερα έχει καταρριφθεί. Ένας γονέας έπρεπε οπωσδήποτε να ταΐζει το παιδί του, να το κρατά «γερό και γεμάτο υγεία». Σήμερα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι νέοι γονείς έχουν εστιάσει στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα του φαγητού. Έχουν κόψει τις πολλές πολλές ζάχαρες από τη διατροφή. Μάλιστα πρόσφατα αφαιρέθηκε από μητέρα η κηδεμονία της κόρης της στο Κλίβελαντ, επειδή το κοριτσάκι ήταν υπέρβαρο και η Πρόνοια διέγνωσε κίνδυνο για την υγεία της, από απροσεξία της μητέρας.

Τρίτο: Μόνοι στο σπίτι. Τις περασμένες δεκαετίες υπήρχε μεγάλη περίπτωση τα παιδιά να καθίσουν σπίτι μόνα τους, επειδή οι γονείς είχαν κάποιες δουλειές. Σήμερα κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί. Μπορεί μάλιστα ο γονέας να βρεθεί και μπλεγμένος. Όπως συνέβη στις ΗΠΑ, στο Ιλινόις, όταν κάποιοί γείτονες σε μια περιοχή ενημέρωσαν την αστυνομία ότι ένας 12χρονος μένει τα πρωινά μόνος στο σπίτι επειδή οι γονείς του λείπουν (δούλευαν). Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως από την ηλικία των 15 και κάτω, απαγορεύεται τα παιδιά να μένουν μόνα τους στο σπίτι, γιατί ο κίνδυνος ατυχήματος είναι τεράστιος. Οι γονείς λίγο έλειψε να χάσουν την επιμέλεια του παιδιού τους. Για την ιστορία να πούμε ότι και οι 2 γονείς εργάζονταν σε ένα ταχυφαγείο στο απέναντι τετράγωνο.

Τέταρτο: Θυμηθείτε τα αυτοκίνητα του 70 και του 80. Κλειστά, τετράγωνα, και από μέσα να βγαίνει ντουμάνι το τσιγάρο. Είτε είχαν είτε όχι παιδιά μέσα στο όχημα, το τσιγάρο ήταν τσιγάρο. Οι γονείς (οι περισσότεροι) κάπνιζαν στον μικρό κλειστό χώρο του αυτοκινήτου και πίσω τα παιδιά ανέπνεαν το δηλητήριο με κλειστά παράθυρα. Σήμερα κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο. Το να καπνίζει κάποιος δηλαδή σε κλειστό χώρο με μικρά παιδιά γύρω του. Τα παιδιά εκτός των άμεσων παρενεργειών έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ουσίες- δηλητήρια που ποτίζουν τις ταπετσαρίες και μακροχρόνια δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα υγείας. Σε 6 Πολιτείες των ΗΠΑ έχει θεσπιστεί νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο όταν υπάρχουν σαν επιβάτες και μικρά παιδιά. Μάλιστα ο νόμος είναι εξαιρετικά αυστηρός με μεγάλα πρόστιμα και ποινές φυλάκισης. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο