2,5 χρόνια φυλάκιση για 73χρονο που πυροβόλησε κουτάβι

Σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάσθηκε ένας 73χρονος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για κακοποίηση ζώου και για παράνομη οπλοχρησία, όταν πυροβόλησε και τραυμάτισε στο κεφάλι έναν σκύλο, ράτσας ελληνικός ποιμενικός.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Φυτόκο, όταν τον Μάιο του 2015, ο 73χρονος είχε πυροβολήσει ένα κουτάβι μόλις πέντε μηνών και η ζωή του θα κινδύνευε, αν ο ιδιοκτήτης του δεν ενδιαφερόταν άμεσα να το περιθάλψει. Υπαίτιος για τον τραυματισμό του σκύλου αποδείχθηκε ότι ήταν ο ηλικιωμένος, ο οποίος οδηγήθηκε χθες στο δικαστήριο μετά από την μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος του. Στη δίκη υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ευθυνόταν για τον τραυματισμό του ζώου, καθώς εκείνος πυροβόλησε στον αέρα.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του και τον έκρινε ένοχο για κακοποίηση ζώου και για παράνομη οπλοχρησία, και αθώο για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας, καθώς όπως διαπιστώθηκε από την ακροαματική διαδικασία, ο 73χρονος κατείχε νόμιμα το όπλο.

Ο ηλικιωμένος κρίθηκε ένοχος για παράβαση του άρθρο 16 του νόμου 4039/12, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατά αυτού.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο