Επιστημονική έρευνα: Θα ζούμε μέχρι 1.000 ετών

Την αιώνια νεότητα θα είναι δυνατόν να βιώνουν οι άνθρωποι στο μέλλον σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Cambridge με επικεφαλής τον  γεροντολόγο ο Aubrey de Grey, συνιδρυτή Strategies for Engineered Negligible Senescence (SENS) Research Foundation.

“Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να απαλλαγούμε από τη χρήση της λέξης “αθανασία”. Δεν είναι μόνο λανθασμένη αλλά και πάρα πολύ επιζήμια.

Σημαίνει μηδενικό κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, ενώ εγώ εργάζομαι σε μια συγκεκριμένη αιτία θανάτου, τα γηρατειά” σημείωσε στο Motherboard.

Ανέφερε ότι η έρευνά του στοχεύει να επανορθώσει τη ζημιά που προκαλείται από τη φθορά της ζωής σε αντίθεση με τη διακοπή της διαδικασίας γήρανσης.

“Σε περίπτωση που αναρωτηθούμε αν έχει γεννηθεί εκείνος που θα είναι σε θέση να ξεφύγει από τα γηρατειά επ’ αόριστον, θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες. Πιθανότατα περίπου στο 80%”.

Ο Aubrey de Grey έχει αναπτύξει για την επίτευξη της μακροζωίας μια θεραπεία για να σκοτώσει τα κύτταρα που έχουν χάσει την ικανότητά τους να διαιρούνται, επιτρέποντας στα υγιή κύτταρα να πολλαπλασιάζονται και να τροφοδοτούν τον ιστό.

“Οι θεραπείες επάνω στις οποίες εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να είναι τέλειες. Θα είναι καλό να εφαρμοστούν σε ανθρώπους ας πούμε 60 ετών και άνω και να ξανανιώσουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην είναι βιολογικά 60 μέχρι να γίνουν χρονολογικά 90 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ουσιαστικά αγοράσει 30 χρόνια για να καταλάβουμε πώς να τους επαναφέρουμε στη νεότητα όταν θα είναι 90 ετών ώστε να μην είναι βιολογικά 60 ετών στα 120 ή τα 150 χρόνια τους.

Πιστεύω ότι 30 χρόνια θα είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να το επιτύχουμε”.

Εξήγησε ότι η τεχνική του για την επίτευξη της αιώνιας νεότητας είναι πολύ πιο πιθανό να αναπτυχθεί πριν από τις θεωρίες που διερευνούν άλλοι γεροντολόγοι οι οποίοι εστιάζουν στην πρόληψη του μεταβολισμού.

“Θα είμαστε ένα βήμα μπροστά από το πρόβλημα και θα “ανανεώνουμε” τους ίδιους ανθρώπους για όσο θέλουμε. Το μεγάλο επίτευγμα όσον αφορά τη δημοσιότητα θα είναι όταν θα μπορούμε να πάρουμε μεσήλικα ποντίκια στο εργαστήριο και να τα κάνουμε να ξανανιώσουν.

Από τη στιγμή που θα το κάνουμε σε ένα ποντίκι, οι άνθρωποι θα ξέρουν ότι είναι μόνο θέμα χρόνου να το κάνουμε και σε αυτούς.

Πιστεύω ότι θα έχουμε μια ευκαιρία να φτάσουμε σε αυτό μέσα σε 6 με 8 χρόνια από σήμερα”, υπογραμμίζει.

Ο Πολ Χοντζ, επικεφαλής του Harvard Generations Policy Program, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια επιστημονικού συνεδρίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ότι “οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν κρίση στο θέμα της συνταξιοδότησης, του εργατικού δυναμικού που γερνάει και του αυξανόμενου κόστους περίθαλψης, πρέπει να προετοιμαστούν άμεσα για να χειριστούν αυτή την πραγματική πρόκληση“.

“Το προσδόκιμο ζωής πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά και οι υπάρχουσες πολιτικές αναμένεται να αποδειχθούν απόλυτα ανεπαρκείς,” προβλέπει ο ίδιος.

Tο όριο ζωής μπορεί να επεκταθεί κατά 40% απλά και μόνο αν περιορισθεί η κατανάλωση θερμίδων, σύμφωνα με πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Μίλερ από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Michigan.

Αν το ποσοστό αυτό μεταφραστεί σε ανθρώπινους όρους μπορεί να σημαίνει ότι ο μέσος όρος ζωής στις πλούσιες χώρες μπορεί να αυξηθεί από τα 80 χρόνια στα 112, με αποτέλεσμα πολλά άτομα να ζουν πολύ περισσότερα χρόνια από ότι τώρα.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο