ΥπΔΑ: Συνεργασία με ΟΟΣΑ για ηλεκτρονικά ΚΕΠ, ψηφιακές δεξιότητες δημοσίων υπαλλήλων

Την ολοκλήρωση των τεχνικών λεπτομερειών της συμφωνίας με τον ΟΟΣΑ έως τα τέλη Μαΐου, ώστε τα πρώτα αποτελέσματα της μεταξύ τους συνεργασίας να έχουν διαπιστωθεί έως τα τέλη του 2017, συμφώνησε κατά τη διάρκεια των σημερινών συναντήσεων της στον Οργανισμό η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. Στην συμφωνία προβλέπεται η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω της ψηφιοποίησης των διαδικασιών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου μέσα από την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων, την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου, και την καινοτόμο χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας για την ενίσχυση της διαφάνειας και των πολιτικών ανοικτής διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η κ Γεροβασίλη, συναντήθηκε στην έδρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης με την κ. Γκαμπριέλα Ράμος, Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, κ. Άνχελ Γκουρία, και Εκπρόσωπό του στις Συνόδους των G20. Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, επιβεβαιώθηκε και σε πολιτικό επίπεδο η καλή συνεργασία που είχε νωρίτερα η κ. Γεροβασίλη με αξιωματούχους του οργανισμού για ζητήματα ψηφιακής διακυβέρνησης.

Παράλληλα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Δημόσιας Διακυβέρνησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ, κ. Λουίζ ντε Μέλο, τον Διευθυντή του Τμήματος Μεταρρύθμισης Δημοσίου Τομέα, Δημόσιας Διακυβέρνησης και Εδαφικής Ανάπτυξης, κ. Έντουιν Λο, και τον Διευθυντή του Τμήματος Αξιολόγησης και Συμπράξεων, κ. Μάρτιν Φορστ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των τεχνικών λεπτομερειών έως τα τέλη Μαΐου, ώστε τα πρώτα αποτελέσματα της μεταξύ τους συνεργασίας να έχουν διαπιστωθεί έως τα τέλη του 2017.

Τα παραπάνω περιλαμβάνουν τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω της ψηφιοποίησης των διαδικασιών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου μέσα από την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων, την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου, και την καινοτόμο χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας για την ενίσχυση της διαφάνειας και των πολιτικών ανοικτής διακυβέρνησης.

Οι επαφές της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τα στελέχη του ΟΟΣΑ στη γαλλική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης της Ομάδας Εργασίας για την Απασχόληση και Διοίκηση στο Δημόσιο.

Ανοίγοντας τις εργασίες της συνάντησης και στη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε με τους εκπροσώπους των κρατών-μελών του οργανισμού, η κ. Γεροβασίλη παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα για τη διοικητική ανασυγκρότηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στο ελληνικό Δημόσιο, μέσα από ένα εθνικό πρόγραμμα δράσης για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στη Ελλάδα, όπου θα δοθεί επιπλέον βαρύτητα σε δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση του ρόλου των γυναικών, και εξήγγειλε την αναβάθμιση των ΚΕΠ, μέσα από την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, την απλοποίηση των διαδικασιών και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών, των επιχειρήσεων και των δημόσιων θεσμών σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης.

Εκτός των παραπάνω επαφών, η κ. Γεροβασίλη είχε συνάντηση εργασίας με την Πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι, κ. Μαρία Θεοφίλη.

Την κ. Γεροβασίλη είχε υποδεχτεί το πρωί στην έδρα του ΟΟΣΑ, ο κ. Ντε Μέλο, παρόντος του Αναπληρωτή Μόνιμου Αντιπρόσωπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, κ. Βαγγέλη Παπαχρήστο.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα έχει συνομιλίες αύριο με τον κ. Γιώργο Κριμπά, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, και τον κ. Παπαχρήστο, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή της στο Παρίσι.

aftodioikisi.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο