Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ

Στις αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ περιλαμβάνονται, η έρευνα, ο εντοπισμός και η καταστολή οικονομικών παραβάσεων ιδιαίτερης βαρύτητας και σημασίας, όπως η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος), οι απάτες και παρατυπίες, ο προληπτικός έλεγχος εφαρμογής των διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας και πολλά άλλα.

Παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, το ΣΔΟΕ επέφερε ένα ακόμη πλήγμα στα κυκλώματα λαθρεμπορίου και νοθείας αλκοολούχων ποτών, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα στις 28 και 29 Μαρτίου 2017, υπάλληλοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής – Αιγαίου του ΣΔΟΕ, σε ελέγχους που διενεργήσαν στην Πελοπόννησο, κατόπιν παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, διαπίστωσαν ότι σε επιχείρηση παραγωγής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών υπήρχαν διαφορές αποθεμάτων πρώτων υλών (αιθυλικής αλκοόλης) και προϊόντων, τα οποία βρίσκονταν σε καθεστώς αναστολής πληρωμής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε διάθεση, χωρίς την έκδοση παραστατικών εγγράφων, την έγκριση της Τελωνειακής Υπηρεσίας και την καταβολή των αναλογούντων δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, ποσότητας 3.861,50 λίτρων Άνυδρων Αιθυλικής Αλκοόλης.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκαν ποσότητες 3.090 λίτρων Αλκοολούχων ποτών (τζιν, λικέρ), 220 Λίτρων Ούζου και 352 λίτρων Μαυροδάφνης για τις οποίες δεν προέκυψε η νόμιμη κατοχή και προηγούμενη καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων που υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

epirusblog.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο