Η Φωτογραφία και η σχέση της με τις άλλες μορφές τέχνης – Αρχική > ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ > ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ > Η Φωτογραφία και η σχέση της με τις άλλες μορφές τέχνης – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ

H πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε το 1839 και η τεχνολογική εξέλιξη της συντέλεσε στη διαμόρφωση της αισθητικής της. Πρόκειται για ένα μέσο καταγραφής, κατανόησης, αλλά και μεταμόρφωσης του κόσμου. Η φωτογραφία αντιπαρατέθηκε με τις άλλες μορφές τέχνης και ξεκίνησε ο προβληματισμός κατά πόσο αυτή αποτελεί τέχνη ή όχι, θέτοντας παράλληλα την αντικειμενικότητα του φακού υπό διαπραγμάτευση.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων θα γίνει αναφορά στους E. Degas, A. Rodin, C. Brancusi, Gilbert & George, D. Arbus, A.Stieglitz, M. Duchamp, R. Mapplethorpe, C. Sherman, M. Ray, R. Frank, Α. Rodchenko, H. Cartier-Bresson, T. Ruff, Bernd και Hilla Becher, J. Wall, A. Gursky, L. Samaras, G. Richter, N. Goldin.

Οι συναντήσεις είναι αυτοτελείς. Στην πρώτη, θα συζητηθούν θεματικές όπως φωτογραφία και κολλάζ, κίνηση και χορός, οι γλύπτες και η φωτογραφία κ.ά., στη δεύτερη, το πορτραίτο και η απεικόνιση του, φωτογραφία μόδας κ.ά., ενώ το θέμα της τελευταίας είναι η φωτογραφία και ο σύγχρονος πολιτισμός.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Πετρηνού, Ιστορικός τέχνης
Πέμπτη  9, 16, 23/3 | 18.30-20.30
ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΠΙΣΝ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο